اسپانیا

شرایط تحصیل در اسپانیا

شرایط تحصیل در اسپانیا

40

شرایط تحصیل در اسپانیا

یکی از قدیمی ترین پادشاهی های دنیا متعلق به کشور اسطوره ای و زیبای اسپانیا می باشد. این کشور متحد اتحادیه اروپا یکی از جذاب ترین و پربازدید ترین کشور های دنیا می باشد که توانسته با سرمایه گذاری های مناسبی در زمینه گردشگری و همچنین با کمک قدمت و تاریخچه پر از تحولات خود و با حفظ آثار و بناهای تاریخی خود هر ساله میلیون ها نفر را به سمت خود جذب نموده و صنعت گردشگری را به عنوان صنعت دوم پر درآمد برای کشورش مبدل نماید .

شهر های مادرید به عنوان پایتخت و بارسلون ، والنسیا ، سویا ، ساراگوزا و مالاگا بزرگترین شهر های این کشور هستند که هر کدام در زمینه های مختلف برای این کشور حائز اهمیت می باشند . یکی از سیاست های اقتصادی و مهم کشور اسپانیا که توانسته هم برای این کشور اعتبار فراوان به همراه داشته باشد و هم درآمد خوبی را برای دولت و کشور اسپانیا به همراه داشته باشد ایجاد دانشگاه هایی با امکانات و سطح تحصیلی بالا و جذب دانشجویان داخلی و خارجی در راستای بالا بردن سطح سواد علمی مردمان اسپانیا و سایر کشور های جهان می باشد .

دولت اسپانیا با اتخاذ راه کارهایی مانند ارائه بورسیه های تحصیلی عالی هر ساله علاقمندان به ادامه تحصیل و دریافت مدارک بالای دانشگاهی را در کشور خود پذیرا بوده و در ضمن آن توانسته همواره در سطح اول دنیا دانشگاه های خود را به روز و در رقابت نگه دارد تا جایی که فارق التحصیلان اکثر دانشگاه های این کشور تنها با ارائه مدارک دانشگاهی خود به راحتی در بهترین پست های ادارات دولتی و خصوصی در کشور خودشان و یا حتی در خود اسپانیا مشغول به کار شده و اقامت خود را هم در این کشور دریافت نموده اند .

کودکانی که به سن سه سالکی می رسند در این کشور باید به مهد  کودک راهی شوند و تا 3 سال از آموزش های مقدماتی  این مراکز بهره مند شوند . البته تنها یک سال از این تحصیلات اجباری می باشد ولی اکثر خانواده ها ترجیح می دهند که حداقل دو سال از این 3 سال را برای کودکان خود برنامه ریزی نمایند . سپس مقطع آموزش های ابتدایی در دوره ای 5 ساله را باید سپری نموده و با آموزش های خواندن و نوشتن و برخی از فعالیت های اجتماعی و علمی ابتدایی آشنا می شوند . دوره متوسطه دو مرحله ای است . مرحله اول 3 ساله می باشد و با پایان این سه سال دوره تحصیلات مدرسه ای به اتمام خواهد رسید . دوره دوم هم سه ساله است و دانش آموزان در پایان مدرک تحصیلی آکادمیک یا Bachiller را دریافت می کنند. در این مرحله دانش آموز می تواند انتخاب نماید که به کلاس های پیش دانشگاهی یک ساله برود و یا دوره مهارت های حرفه ای را ببیند .

دانشگاه ها ، مجتمع های علمی و فنی و مجموعه های هنر های زیبا  سه مرکز ارائه دهنده تحصیلات عالیه در اسپانیا می باشند . برای ورود به دانشگاه یا باید دیپم پایان دبیرستان داشته باشند و آزمون ورودی بدهند و یا باید تحصیلات دوره پیش دانشگاهی را گذرانده باشند .

دوره های تحصیلی و مدارک مرتبط با آنها

  • پس از طی یک دوره 2 تا 3 ساله در مراکز آموزش عالی و دانشگاه های کشور اسپانیا به فارق التحصیلان مدرک Estudios de Primer Ciclo Arquitecto Tecnico, Diplomatura, Ingenierias Tecnicas اعطا خواهد شد .
  • با دریافت مدرک بالا دانشجو در یک دوره 2 ساله دیگر می تواند ادامه تحصیل داده و دروس قبلی را بصورت تخصصی بگذراند و جزئیات تخصصی تری را در خصوص رشته تحصیلی قبلی دریافت نماید . با پایان این دوره به دانشجو مدرک Arquitecto , Licenciado یا Ingeniero اعطا خواهد شد .
  • اما مدرک دکترا یا Tercer Ciclo به دانشجویایی اعطا خواهد شد که با پیش نیاز دوره قبلی دوره دکترا را آغاز کرده و در دو دوره و مجموعا 5 سال بتوانند دروس ارائه شده را بگذرانند. دو دوره یاد شده شامل یک دوره 2 ساله برای گذراندن دروس تخصصی  و یک دوره 3 ساله برای گذراندن دروس پژوهشی و پایان نامه و نهایتا دفاع از آن می باشد . البته ابتدا باید دوره دو ساله تکمیل شود و چنانچه اساتید با صلاحیت دانشگاه توانایی دانشجو را بسنجند و تایید نمایند دانشجو می تواند دورس دوره سه ساله را بگذراند . پایان نامه مورد ارائه نیز باید توسط اساتید مربوطه تایید شود تا رسما فعالیت پژوهشی دانشجو آغاز شود .

‌ارزش مدارک تحصیلی

  • در دوره های دو تا سه ساله ابتدایی ورود به دانشگاه ها ، مدارس عالی فنی و مجتمع های آموزش عالی دولتی کشور اسپانیا که با اتمام آن مدرک Estudios de Primer Ciclo به دانشجو اعطا می شود ، وزارت آموزش عالی کشور اسپانیا این مدرک را مدرک معتبرکاردانی ارزشیابی می کند .
  • مدرک کارشناسی مورد تایید وزارت علوم کشور اسپانیا با طی 4 سال تحصیل در تمام دانشگاه ها و مجتمع های آموزش عالی و هنرهای زیبا می باشد .
  • با 5 سال تحصیل در دانشگاه ها و مجتمع های آموزش عالی و هنر های زیبا در اسپانیا وزارت علوم این کشور مدارک Estudios de Segundo Ciclo, Licenciaturas در صورت ارائه رساله پایان آموزشی کارشناسی ارزشیابی خواهد شد .
  • در صورت ارائه پایان نامه و گذراندن 120 واحد درسی در اروپا و دفاع از پایان نامه مدرک مورد تایید وزارت علوم اسپانیا کارشناسی ارشد خواهد بود .
  • مدرک Tercer Ciclo گذرانده شده در همه دانشگاه ها ، مراکز آموزش عالی و مجتمع های  هنر های زیبای کشور اسپانیا توسط وزارت آموزش عالی اسپانیا دکترا تایید خواهد شد البته مشروط به اینکه مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد معتبر ارائه شود .

در دانشگاه های بین المللی اسپانیا رشته های تحصیلی متفاوتی ارائه می شود و تقریبا همه رشته های تحصیلی مورد نیاز در این دانشگاه ها ارائه می شود . این رشته ها بصورت دو زبانه ارائه می شود و هم به زبان اسپانیایی و هم به زبان انگلیسی ارائه می شود که البته تا حدودی هم بستگی به رشته انتخابی شما خواهد داشت . ضمن اینکه بهتر است زبان اسپانیایی را هم دانشجویان این کشور فرا گرفته تا هزینه های تحصیلی آنها کمتر شود . زیرا رشت ههایی که به زبان انگلیسی تدریس می شوند گران تر خواهند بود .

دانشگاه های اسپانیا دولتی و خصوصی هستند و تحصیل در دانشگاه هیا خصوصی هزینه های بالاتری نسبت به دانشگاه های دولتی خواهد داشت . حدود هزینه تحصیلی برای دانشگاه های دولتی در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد 3600 تا 6000 یورو ودر مقطع دکترا حدود 500 یورو می باشد که البته دریافت بورسیه در مقطع دکترا و در دانشگاه های دولتی بسیار راحت تر است .

هزینه های دانشجویان در این کشور شامل هزینه های تحصیلی ، مسکن ، خرود و خوراک و رفت و آمد می شود . به غیر از هزینه های تحصیلی یک دانشجو برای داشتن یک زندگی متوسط در اسپانیا باید حدود 700 یورو هزینه کنند.

تعطیلات بین سال های تحصیلی در اسپانیا هم همان تابستان می باشد و از  اواخر ماه جولای تا اواسط سپتامبر ادامه خواهد داشت . دانشجویانی که از اتاق ها و مکان های دانشجویی برای زندگی استفاده می کنند  می توانند در صورت نیاز مدت تعطیلات را هم از این مکان ها استفاده نمایند که البته باید درخواست بدهند .

دانشجویان خارجی کشور اسپانیا حدود 30 درصد در هزینه های درمانی تخفیف می گیرند اما در صورتیکه بخواهند تمام هزینه درمانی آنها پرداخت شود باید بین 60 تا 100 یورو ماهیانه پرداخت نمایند . دانشجویان این کشور پس از دریافت اقامت تحصیلی خود می توانند برای اقوام درجه یک خود مانند پدرو مادر و همسر و فرزند هم درخواست ویزا نمایند که البت هباید حداقل سه ماه از اقامت او گذشته باشد .

همچنین دانشجویانی که اقامت تحصیلی آنها درست شده است می توانند برای کمک به هزینه های تحصیلی و زندگی خود در این کشور بصورت پارت تایم و نیمه وقت و نهایتا 3 روز در هفته مشغول کار باشند . اما بیشتر دانشگاه های بین المللی و درجه یک اسپانیا برای دانشجویان خود که خواهان فراگیری زبان اسپانیایی هستند با ارائه تسهیلات مناسب این دوره ها را توسط خود دانشگاه برگزار می کنند . این دوره ها بصورت فشرده و نیمه فشرده و یا بصورت معمولی در بعد از ظهر ها برگزار می شود و هزینه آن بسته به نوع دوره بین  200 تا 700 یورو تمام خواهد شد که با این توجه توصیه می شود زبان اسپانیایی را قبل از دریافت ویزیا تحصیلی در اسپانیا در ایران فرا بگیرید .

برای تحصیل در اسپانیا شرط سن وجود ندارد . همین که متقاضی پیش نیاز های مورد نظر دانشگاه و دولت اسپانیا را داشته باشد کفایت می کند . اهمیت اینکه فرد در زمان فراقت از تحصیل و در حیت تحصیل به چه کاری مشغول خواهد شد بیش از سن می باشد .

دانشجویانی که متاهل هستند برای انتقال همسر خود به این کشور باید پس از دریافت اقامت دانشجویی خود اقدام نمایند که ممکن است فرآیند انتقال همسر به اسپانیا بین 6 تا 7 ماه زمان ببرد . نهایتا اینکه ویزای تحصیلی دارای محدودیت زمانی نیست و می توانید این ویزا را برای ورود و خروج متناوب تهیه نمایید .

‌‌

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (۲ امتیاز, میانگین: ۵.۰۰ از ۵)
Loading...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


*

© تمام حقوق به ساحل آفتاب متعلق است.
طراحی توسط: فلاح نت