شماره تماس : 23-88641720

باشگاه بارسلونا

باشگاه بارسلونا اسپانیا

تراول باشگاه بارسلونا

 زمان برگزاری گروه سنی 13- 6 سال مدت زمان
30 جون 2770 یورو 2 هفته
14 جولای 4990 یورو 4 هفته
28 جولای
زمان برگزاری گروه سنی 12- 14 سال مدت زمان
30 جون 3847 یورو 2 هفته
14 جولای 6888 یورو 4 هفته
28 جولای

 برای دانلود جزییات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

باشگاه ورزشی بارسلونا یا FC Barcelona که بصورت ساده با نام بارسلونا و یا بصورت محاوره ای با نام بارسا شناخته می شود یک باشگاه فوتبال حرفه ای در شهر بارسلونا اسپانیا و منطقه کاتالونیا است.

این باشگاه در سال 1899 توسط عده ای از فوتبالیست های سوئیسی، انگلیسی و کاتالانی به راهبری فردی به نام خوان گامپر (Joan Gamper) تاسیس شد و به عنوان یک نماد فرهنگی در کاتالان و در بین تمامی کاتالانیایی ها شناخته شد. این باشگاه با شعار این باشگاه بیش از یک باشگاه (Més que un club) است فعالیت خود را آغاز کرد.

بر خلاف بسیاری از باشگاه های دیگر در سطح دنیا بارسلونا باشگاهی است که هوادارانش صاحبین اصلی این باشگاه بوده و این باشگاه را اداره می کنند. باشگاه بارسلونا سومین باشگاه فوتبال ثروتمند در دنیا است. این باشگاه در آمد سالیانه 348.3 میلیون یورویی دارد. سرود رسمی باشگاه بارسلونا Cant del Barça است که توسط Jaume Picas و Josep Maria Espinàs نوشته شده است.

تیم فوتبال بارسلونا تا کنون در رقابت های داخلی اسپانیا موفق به بردن 25 جام لا لیگا، 30 کوپا دل ری، 13 سوپر کاپ اسپانیا، 3 کوپا اروا دوراته (Copa Eva Duarte) و 2 جام کوپا د لالیگا شده است و همچنین این تیم رکوردار پیروزی در هر 4 لیگ معتبر داخلی اسپانیا در یک فصل هم می باشد.

 تیم بارسلونا همچنین توانسته 20 عنوان اروپایی و بین الملی را به دست بیاورد: 5 عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا، رکورد پیروزی در جام برندگان یوفا برای 4 بار، 5 سوپر کاپ یوفا، 3 بار قهرمانی در جام حذفی بین شهری و رکورد مشترک 3 بار قهرمانی در جام باشگاه های جهان.

تیم فوتبال بارسلونا رتبه اول جهانی فدارسیون فوتبال و آمار باشگاه های جهان را در سال های 1997، 2009، 2011، 2012 و 2015 بوده است و در حال حاضر نیز جایگاه دوم را در این رتبه بندی یوفا دارد. این تیم با تیم رئال مادرید رقابتی سخت و طولانی دارد و رقابت های بین این دو تیم به عنوان رقابت ال کلاسیکو (El Clásico) شناخته می شود.

تیم فوتبال بارسلونا یکی از پر طرفدارترین تیم های ورزشی در کل دنیا است و حمایت های زیادی از این تیم در سطح جهانی می شود. ضمن اینکه این تیم بزرگترین رسانه های اجتماعی دنیا را در بین تیم های ورزشی دارد.

بازیکنان بارسلونا رکوردار گرفتن جایزه Ballon d’Or به تعداد 11 بار است که توسط بازیکنی به نام یوهان کرایف (Johan Cruyff) گرفته شده است. ضمن اینکه بازیکنان این تیم همچنین رکورد دار دریافت جایزه بهترین بازیکن جهان برای 7 بار توسط بازیکنانی مانند رماریو(Romário) ، رونالدو (Ronaldo)، رونالدینیو (Ronaldinho) و ریوالدو (Rivaldo) می باشد.

در سال 2010 سه تن از بازیکنان تیم باشگاهی بارسلونا به نام های لیونل مسی (Lionel Messi)،  آندرس اینیستا (Andrés Iniesta) و ژاوی (Xavi) به عنوان سه بازیکن برتر جهان توسط فیفا (FIFA0 Ballon d’Or ) برای دریافت جایزه توپ طلای جهان معرفی شدند. این سه بازیکن از اکادمی های ورزشی بارسلونا پرورش یافته و به این سطح از فوتبال و این افتخارات نائل شدند. این موضوع به عنوان یک افتخار  و شاهکار بی سابقه در دنیای مدارس فوتبالی برای باشگاه بارسلونا تلقی می شود.

باشگاه ورزشی بارسلونا به همراه باشگاه های اتلتیکو بیلبائو و رئال مادرید جز باشگاهی هستند که از اولین دوره برگزاری رقابت های باشگاهی اسپانیا (Primera División) یعنی سال 1929 در این رویداد ها حضور داشته اند و هرگز به دسته پایین تر سقوط نکرده اند.

در سال 2009 باشگاه بارسلونا اولین باشگاه اسپانیایی شد که توانست قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، کوپا دل ری و لیگ قهرمانان اروپا را به همراه سه جام داخلی به دست بیاورد و این باشگاه در اصل اولین باشگاه اسپانیایی است که در یک سال موفق به کسب شش قهرمانی مختلف شده است.

این تیم در سال 2011 سوپر جام اسپانیا، سوپر جام یوفا و قهرمانی جام باشگاه های جهان را به دست آورد و دوباره نیز موفق به قهرمانی در اروپا شد و این بار 5 قهرمانی را تجربه کرد.

تیم بارسلونایی که تحت هدایت پیپر گواردیولا (Pep Guardiola) در یک دوران 4 ساله موفق به اخذ 14 قهرمانی و جایزه ملی و بین اروپایی و بین المللی شد را بسیاری از کارشناسان دنیا به عنوان بهترین تیم تمام ادوار باشگاهی دنیا می دانند.

بارسلونا با رسیدن به پنجمین قهرمانی لیگ باشگاه های اروپا در 6 ژوئن 2015 به اولین تیم در تاریخ رقابت های اروپایی رسید که موفق به قهرمانی سه گانه برای دو بار در قاره اروپا می شود.

باشگاه ورزشی بارسلونا صاحب تیم های زیر می باشد:

  • تیم فوتبال بزرگسالان مردان
  • تیم فوتبال B بزرگسالان مردان
  • فوتبال مردان زیر 19 سال
  • تیم فوتبال بانوان
  • تیم فوتبال B بانوان
  • تیم فوتبال ساحلی
  • تیم بسکتبال
  • تیم بسکتبال B
  • بسکتبال با ویلچیر
  • تیم هندبال
  • هاکی با اسکی
  • هاکی روی یخ
  • تیم راگبی اتحادیه ای
  • تیم راگبی لیگی
  • تیم فوتسال
  • والیبال مردان
  • والیبال زنان

 

تاریخچه باشگاه بارسلونا اسپانیا

سال های اولیه، بین سال های 1899 تا 1922

در 22 اکتبر سال 1899 هانس گامپر (Hans Gamper) با انتشار آگهی در روزنامه Los Deportes که آرزو دارد که یک باشگاه فوتبال راه اندازی کند. دریافت یک پاسخ مثبت نسبت به این آگهی باعث شد تا جلسه ای در Gimnasio Solé در تاریخ 29 نوامبر همان سال تشکیل شود.

  در این جلسه یازده بازیکن حضور داشتند. والتر وایل (Walter Wild) به عنوان اولین مدیر باشگاه به همراه بازیکنانی مانند لوواس دوسو (Lluís d’Ossó)، بارتومو تراداس (Bartomeu Terradas)، اتو کونلز (Otto Kunzle)، اتو مایر (Otto Maier) ، انریک دوکال (Enric Ducal)، پر کابوت (Pere Cabot)، کارلس پیجول (Carles Pujol)، ژوزف لیولت (Josep Llobet)، جان پارسونز(John Parsons) و ویلیام پارسونز (William Parsons) گرد هم جمع شدند و با مشارکت و همکاری آنها باشگاه بارسلونا تاسیس شد.

تیم فوتبال بارسلونا هم در لیگ منطقه ای و هم لیگ ملی اسپانیا شروع خوبی داشت و در هر دو لیگ  داخلی کاتالونیا (Campionat de Catalunya) و هم کوپا دل ری (Copa del Rey) به رقابت با حریفان خود پرداخت.

در سال 1902 این باشگاه اولین مقام رسمی خود را در  Copa Macayaبه دست آورد و در رقابت های  Copa del Rey هم برای اولین بار حضور یافت و در فینال این رقابت ها در مصاف با بیزکایا (Bizcaya) با نتیجه 2-1 مغلوب شد. در سال 1908 Hans Gamper که امروزه به عنوان Joan Gamper او را می شناسند به عنوان مدیر(مربی) باشگاه بارسلونا پس از عدم موفقیت این باشگاه در رقابت هایCampionat de Catalunya  از سال 1905و به منظور جلوگیری از انقراض آن انتخاب شد.

 وی تلاش کرد که نه تنها تیم را نجات دهد بلکه پشتوانه های مالی و اجتماعی نیز برای بارسلونا پیدا کند. او در جلسه ای که تشکیل داد گفت بارسلونا نمی تواند نابود شود و نباید نابود شود. اگر هیچ کس هم نتواند این کار را بکند من این مسئولیت را از حالا به بعد به عهده می گیرم.

وی در بین سال های 1908 تا 1925 برای 5 دوره به عنوان مدیر باشگاه انتخاب شد و 25 سال از عمر خود را صرف باشگاه بارسلونا کرد. یکی از بزرگترین موفقیت ها و دستاورد های او این بود که بارسلونا صاحب استادیوم اختصاصی خود شد و توانست پشتوانه مالی خود را پیدا کند.

بارسلونا در 14 مارس 1909 به کمپ Camp de la Indústria نقل مکان کرد. این استادیوم ظرفیت 8000 تماشاگر را داشت. به منظور جشن گرفتن محیط و شرایط جدید سال بعد بارسلونا یک مسابقه طراحی لوگو برگزار کرد که در این مسابقه فردی به نام Carles Comamala توانست پیروز شود و طرح وی به عنوان لوگوی باشگاه بارسلونا  انتخاب شد که تا به امروز هم با چندین تغییر جزئی همچنان مورد استفاده است.

با حضور در ورزشگاه جدید تیم بارسلونا موفق شد در رقابت های Pyrenees Cup که در آن زمان بهترین تیم های فوتبال از Languedoc، Midi و Aquitaine (جنوب فرانسه) به عنوان تیم های منطقه باسک و کاتالونیا در آن حضور داشتند شرکت کند.  تمامی این تیم ها اعضا سابق منطقه Marca Hispanica بودند.

این مسابقات در آن دوران از معتبرترین مسابقات باشگاهی منطقه ای بود. از سال حضور در این رقابت ها یعنی بین سال های 1910 تا 1913 بارسلونا موفق شد 4 بار به عنوان قهرمانی این مسابقات برسد. Carles Comamala به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از موفقیت های تیم بارسلونا در این قهرمانی های 4 گانه بود که مدیریت و مربی گری این تیم را به همراه Amechazurra و Jack Greenwell به عهده داشت.

 وی اولین مربی تمام وقت باشگاه بارسلونا تا سال 1917 بود. آخرین تغییرات در سال 1914 در شهر بارسلونا اتفاق افتاد یعنی زمانی که در رقابت های داخلی اسپانیول موفق شد پیروز شود.

در این زمان باشگاه بارسلونا زبان رسمی خود را از زبان کاستیلین  (Castilian) به زبان کاتالان تغییر داد  و به تدریج به مهم ترین نماد کاتالان ها تبدیل شد. بریا بسیاری از هواداران این باشگاه بازی کردن در این باشگاه و یا حداقل داشتن مشارکت در بخشی از این باشگاه به عنوان یک افتخار و هویت شناخته می شد.

در 4 فوریه 1917 باشگاه اولین بازی افتخاری (testimonial match) خود را به افتخارRamón Torralba که از سال 1913 تا 1928 در باشگاه بازی کرد را برگزار کرد. در این دیدار که با یک تیم محلی به نام Terrassa برگزار شد بارسلونا این تیم را در این بازی با نتیجه 6-2 مغلوب کرد.

گامپر هم زمان یک کمپین برای جذب اعضا بیشتر برای باشگاه را راه اندازی کرد و تا سال 1922 این باشگاه بیش از 20000 نفر تامین کننده مالی برای تکمیل استادیوم داشت.

بعد از این باشگاه به استادیوم Les Cortes نقل مکان کرد که در همان سال ساخته شده بود. ظرفیت اولیه استادیوم Les Cortes 30000 نفر بود که در دهه 1940 این ظرفیت به 60000 نفر افزایش یافت.

گامپر فردی به عنوان Jack Greenwell را به عنوان اولین مربی تمام وقت بارسلونا در تمام تاریخ این باشگاه استخدام کرد. پس از این استخدام موفقیت های باشگاه بارسلونا شروع شد و هر روز بیشتر شد.

 در طول رهبری گامپر بارسولنا موفق شده 11 بار به عنوان قهرمانی رقابت هایCampionats de Catalunya، شش بار عنوان قهرمانی در Copa del Rey و چهار بار عنوان قهرمانی درPyrenees Cups نائل شد و اولین دوران طلایی خود را تجربه کرد.

 

تاریخچه باشگاه بارسلونا اسپانیا

سال های ریورا، جمهوری و جنگ داخلی در اسپانیا بین سال های 1923 تا 1957

در روز 14 ژوئن 1925 در یک فعالیت خود جوش تماشاگران حاضر در استادیوم بر علیه دیکتاتوری Primo de Rivera شروع به سرد دادن شعارهای ضد سلطنتی کردند. بعد از این واقعه استادیوم برای شش ماه تعطیل شد و Gamper مجبور به استعفا شد.

این واقعه درست هم زمان شد با ورود تیم بارسلونا به لیگ حرفه ای فوتبال و در سال 1926 مسئولان باشگاه بارسلونا در یک جمع عمومی اعلام کردند که یک باشگاه حرفه ای را اداره می کنند. در 3 ژوئیه سال 1927 دیدار رسمی دوم بارسلونا به افتخار Paulino Alcántara در مقابل تیم ملی اسپانیا برگزار کردند.

برای شروع این مسابقه روزنامه نگار و خلبان محلی به نام Josep Canudas توپ را از فضا و از هواپیما خود داخل زمین انداخت. در سال 1928 تیم بارسلونا در جام اسپانیا با شعری با عنوان “Oda a Platko” جشن گرفته شد. شعری که توسط یکی از افراد نسل 27 به نام Rafael Alberti و با الهام از عملکرد فوق العاده دروازه بان بارسلونا Franz Platko نوشته شده بود.

در 23 ژوئن 1929 بارسلونا در لیپ اسپانیا پیروز شد. یک سال بعد از این پیروزی در 30 ژوئیه 1930 گامپر بعد از یک دوره افسردگی ناشی از مشکلات شخصی و مالی خودکشی کرد.

هر چند تیم بارسلونا تلاش می کرد تا بازیکنانی را برای برگزاری رقابت ها در Josep Escolà داشته باشد اما این باشگاه با یک دوره افت شدید مواجه شده بود و دلیل اصلی آن هم درگیری های سیاسی بود که در این سال ها در تمامی جامعه دیده می شد.  شهروندان بارسلونا به شدت وارد مباحث سیاسی شده بودند. اما با این وجود و با همه مشکلات تیم بارسلونا در سال های 1930، 1931، 1932، 1934، 1936 و 1938 موفق به کسب جام  Campionat de Catalunya بود و عناوین ملی زیادی به دست آورد.

یک ماه بعد در سال 1936 جنگ داخلی اسپانیا آغاز شد، چندین نفر از بازیکنان تیم بارسلونا در صفوف افرادی بودند که در برابر قیام نظامی در کنار بازیکنان تیم های دیگر از جمله اتلتیکو بیلبائو ایستادند و مبارزه کردند.

در روز 6 آگوست، سربازان  Falangistدر نزدیکی Guadarrama رئیس وقت باشگاه بارسلونا یعنی Josep Sunyol را که نماینده حزب سیاسی استقلال طلب هم بود را به قتل رساندند. او را شهید بارسلونیایی نامیدند و مرگ او در تاریخ باشگاه بارسلونا و کاتالان به عنوان یک لحظه غم انگیز ثبت شد.

در تابستان سال 1937 جمعیت به شکل تورهایی به سمت مکزیک و ایالات متحده به حرکت در آمدند و مهاجرت کردند درست در همین زمان بود که دومین جمهوریت اسپانیا را اعلام شد. مهاجرت و تورهایی که به سمت مکزیت و امریکا رفتند باعث شدند تا پشتوانه مالی  تیم بارسلونا تضمین شود اما نیمی از بازیکنان تیم بارسلونا در این زمان در مکزیک و فرانسه پناهنده شدند و ادامه رقابت ها برای مابقی تیم کاری دشوار شد.

در 16 مارس 1938 بارسلونا تحت بمباران نیروهای هوایی ایتالیا قرار گرفت که در این واقعه بیش از 3000 نفر کشته شدند. این بمب ها باعث تخریب دفاتر باشگاه شد. چند ماه بعد کاتالونیا اشغال شد و به عنوان نمادی از بی نظمی در دوران کاتالونیا شناخته شد. 

باشگاه در این زمان بسیاری از هوادارن خود را از دست داد و تنها 3.486 نفر اعضا این باشگاه باقی مانده بودند که آنها هم با محدودیت های زیادی مواجه بودند. نصب تمامی نماد های جدایی طلب از جمله  تمامی نماد های ناسیونالیسم منطقه ای، نصب انواع پرچم، استفاده از زبان کاتالان و دیگر نشانه ها ممنوع شد.

بارسلونا دیگر حق استفاده از پرچم کاتالان را نداشت و باید تمامی نام های غیر اسپانیایی خود را تغییر می داد. همین موضوع باعث شد که نام رسمی باشگاه بارسلونا به نام باشگاه فوتبال بارسلونا (Club de Fútbol Barcelona) تغییر کند و واژه کاتالان در آن دیده نشود.

در سال 1943 تیم بارسلونا در نیمه نهایی Copa del Generalísimo که امروزه به نامCopa del Rey شناخته می شود به مصاف تیم رئال مادرید رفت. اولین مسابقه در استادیوم Les Corts با نتیجه 3-0 به نفع بارسلونا تمام شد اما در بازی برگشت و در یک نتیجه باور نکردنی تیم رئال مادرید با نتیجه 11-1 تیم بارسلونا را در هم کوبید.

به نوشته خبرنگار فوتبالی به نام Sid Lowe، این بازی را نمی توان در معنای واقعی یک مسابقه نوشت و این نتیجه ای نبود که رئال مادرید باید برای آن جشن می گرفت.

 هر چند در این دیدار تیم رئال به ظاهر 11-1 بارسلونا را شکست داد اما این بازی در اصل نشانی از دیکتاتوری مادرید بر بارسلونا قربانی بود. حتی در این خصوص یک روزنامه نگار به نام Paco Aguilar فاش کرد که بازیکنان تیم بارسولنا توسط پلیس مادرید تهدید شده بودند هر چند هیچ وقت این ادعا ثابت نشد.

با وجود شرایط سیاسی دشواری که در اسپانیا و بر علیه بارسلونا ایجاد شده بود اما باز هم تیم بارسلونا در دهه های 1940 و 1950 موفقیت های زیادی را به دست آورد. در سال 1945 این تیم باJosep Samitier به عنوان مربی و بازیکنانی مانندCésar ، Ramallets و Velasco تیم بارسلونا موفق به فتح لالیگا برای اولین بار بعد از سال 1929 شد.

آنها در سال های 1948 و 1949 نیز دو بار دیگر قهرمان لالیگا شدند. ضمن اینکه در سال 1949 بارسلونا اولین جام قهرمانی Copa Latina خود را هم به دست آورد. در ماه ژوئن 1950 بارسلونا با László Kubala قرار دادی را امضا کرد که این فرد چهره ای مهم و تاثیر گذار در این باشگاه داشت.

در یک روز یکشنبه بارانی در سال 1951 جمعیت بعد از پیروزی تیم بارسلونا در مقابل سانتاندر با نتیجه 2-1 ورزشگاه را با پای پیاده ترک کردند، هیچ وسیله نقلیه عمومی و یا تراموایی استفاده نکردند و مقامات Francoist را به شدت سورپرایز و شگفت زده کردند.

دلیل این کار بسیار ساده بود: در هر زمان که اعتصاب تراموا در بارسلونا اتفاق می افتاد پیامی بود از سمت تماشاگران باواریایی به دیگران. اقدامی مانند این تیم بارسلونا را بیش از هر چیز دیگری به عنوان یک تیم کاتالان معرفی می کرد و تمامی هواداران و حامیان اسپانیایی تیم دیدند که هوادارن تیم بارسلونا بیش از هر چیز به حقوق خود برای آزادی پایبند هستند.

مربی Ferdinand Daučík و László Kubala تیم بارسلونا را به 5 قهرمانی در رویداد های مختلف از جمله لالیگا، Copa del Generalísimo، Copa Latina، Copa Eva Duarte وCopa Martini Rossi در سال 1952 رساندند. در سال 1953 باسلونا دوباره لالیگا را به همراهCopa del Generalísimo فتح کرد.

باشگاه بارسلونا در بین سال های 1957 تا 1978

با Helenio Herrera به عنوان مربی و Luis Suárez جوان، فوتبالیست مشهور اروپایی دهه 1960 و دو بازیکن تاثیر گذار مجارستانی دیگر که توسط Kubala پیشنهاد داده شده بودند به نام هایSándor Kocsis و Zoltán Czibor تیم فوتبال بارسلونا دوگانه ای دیگر را در سال 1959 به دست آورد و هر دو جام حذفی و لالیگا را در این سال و سال 1960 به دست آورد.

در سال 1961 آنها اولین باشگاهی بودند که موفق شدند باشگاه رئال مادرید را در جام جذفی اروپا شکست دهند با این حال در این سال در فینال به تیم بنفیکا پرتغال با نتیجه 3-2 بازی را واگذار کردند.

دهه 1960 تیم بارسلونا موفقیت های کمی به دست آورد و این تیم رئال مادرید بود که تمامی افتخارات را به دست آورد. استادیوم نیو کمپ (Camp Nou) در سال 1957 مراحل ساخت و سازش به اتمام رسید و به همین دلیل بارسلونا موفق به پرداخت پول برای گرفتن بازیکنان جدید نشده بود.

با این حال در دهه 1960 بازیکنانی مانند Josep Maria Fusté و Carles Rexach در بارسلونا ظهور پیدا کردند و باعث شدند که بارسلونا در سال 1963 جام Copa del Generalísimo را به دست بیاورد و همچنین در سال 1966 قهرمان جام حذفی اسپانیا شود.

در همین سال ها بارسلونا افتخاراتی دیگر هم داشت مانند پیروزی 1-0 در برابر رئال مادرید در سال 1968 در فینال Copa del Generalísimo  در استادیوم Santiago Bernabéu و در حضورFrancisco Franco که در این زمان مربی گری تیم بارسلونا را Salvador Artigas بر عهده داشت که خلبان پیشین جمهوری خواهان در جنگ داخلی اسپانیا بود.

با پایان دیکتاتوری فرانکو در سال 1974 تیم بارسلونا نام رسمی خود را به Futbol Club Barcelona دوباره تغییر داد و دوباره از طرح های اولیه خود مانند همان نوع نوشتار و حروف بازگشتند.

فصل 1973-1974 یک فصل خاص برای بارسلونا با ورود بازیکنی مانند یوهان کرایف (Johan Cruyff) به این باشگاه بود، بازیکنی که با قیمت 920000 دلار در آن زمان از آژاکس خریداری شده بود.

 با اینکه کرایف قبل از این در آژاکس بازی کرده بود ولی خیلی زود خیلی زود به بازیکنی فوق العاده محبوب در بین طرفداران تیم بارسلونا تبدیل شد و دلیل آن هم این بود که در مصاحبه ای با روزنامه ها گفت که من از بین رئال مادرید و بارسلونا تیم بارسلونا را انتخاب می کنیم برای اینکه دوست ندارم برای تیمی بازی کنم که زیر نظر فرد دیکاتوری به نام فرانسیسکو فرانکو بوده و با تشکیلات او اداره می شده است.

کرایف در زمانی که نام پسر خود را Jordi گذاشت بیش از پیش خود را تحسین کرد زیرا یک نام محلی کاتالان و منصوب به یک کاتالان مشهور به نام Saint George بود.

بعد از قهرمانانی مانند Juan Manuel Asensi، Carles Rexach و Hugo Sotil، کرایوف به باشگاه بارسلونا کمک کرد تا در فصل 1973-1974 برای اولین بار بعد از سال 1960 قهرمان لالیگا شود و این قهرمانی زمانی ارزشمند تر شد که با شکست تیم رئال مادرید در سانتیاگو برنابئو با نتیجه 5-0 رقم خورد.

کرایوف در سال 1973 یعنی درست اولین سالی که برای تیم بارسلونا به میدان می رفت موفق شد تا دومین توپ طلای خود را به عنوان بهترین بازیکن اروپا در سال 1973 با نام Ballon d’Or ( قبلا مرد سال اروپا به نام Ballon d’Or معرفی می شد) بعد از سال 1971 که به همراه تیم آژاکس به این مهم دست یافته بود به دست بیاورد.

کرایوف این عنوان را به عنوان اولین فردی که به سه عنوان مرد سال اروپا دست یافته بود مجددا در سال 1974 تکرار کرد.

دوران Núñez و تثبیت بارسلونا در بین سال های 1978 تا 2000

در سال 1979 تیم بارسلونا  La Masiaرا خرید. این محل قبلا به عنوان یک خانه کشاورزی در سال 1702 مورد استفاده بود و بارسلونا آن را برای اسکان دادن به بازیکنان جوان آکادمی خود خرید. این مکان بعدا در موفقیت های آتی تیم بارسلونا نقش مهمی ایفا کرد.

Josep Lluís Núñez در سال 1978 به عنوان اولین رئیس باشگاه بارسلونا انتخاب شد و از آن به بعد اعضا تیم بارسلونا رئیس باشگاه را انتخاب می کردند. فرآیند انتخاب رئیس باشگاه توسط اعضا این باشگاه درست با زمان تغییرات انتقال اسپانیا به سمت دموکراسی و پایان دیکتاتوری فرانکو در سال 1974 تلفیق شده است.

رئیس جدید باشگاه بارسلونا هدف اصلی خود را ساخت باشگاهی جهانی از بارسلونا عنوان کرد و گفت که قصد دارد تیم بارسلونا را به ثبات و استحکام برساند.

دوران ریاست او 22 سال طول کشید اما تاثیرات بسیار عمیقی در باشگاه بارسلونا گذاشت. Núñez سیاست های زیادی در باشگاه پایه گذاری کرد، به دستمزد ها و شرایط باشگاه سر و سامان داد و نظم و انضباط قوی ای در باشگاه بر قرار کرد.

همین شرایط و قوانین باعث شد تا بازیکنان بزرگی مانند دیگو مارادونا (Diego Maradona) ، رونالدو (Ronaldo) و روماریو (Romário) باشگاه بارسلونا ار انتخاب کنند و به راحتی هم به آنها اجازه رفتن نمی داد.

در 16 مه 1979 تیم باشگاهی بارسلونا موفق شد تا اولین جام اروپایی خود را در در رقابت های جام برندگان اروپا (European Cup Winners’ Cup) با شکست 3-4 Fortuna Düsseldorf در Basel در فینالی که بیش از 30000 تماشاگر باواریایی که برای یان مسابقه امده بودند داشت به دست بیاورد.

در همان سال Núñez شروع به سرمایه گذاری در برنامه های جوانان باشگاه کرد و با تبدیل La Masia به یک خوابگاه مناسب برای جوانان آکادمی خود که از خارج از مرز ها به بارسلونا آمده بودند این اقدام را آغاز کرد. نام این خوابگاه بعدا به شکلی انتخاب شد که مترادف واژه برنامه جوانان تیم بارسلونا باشد.

دوران Núñez و تثبیت بارسلونا در بین سال های 1978 تا 2000

در ژوئن 1982 دیه گو مارادونا با یک رکورد در نقل و انتقالات آن فصل به مبلغ 5 میلیون پوند از بوکاجونیور آرژانتین (Boca Juniors) به بارسلونا پیوست. در فصل بعد با مربی گریCésar Luis Menotti تیم بارسلونا با شکست رئال مادرید موفق شد کوپا دل ری را فتح کند.

مدت زمانی که مارادونا در بارسلونا ماند بسیار کوتاه بود و او بعد از این مدت کوتاه بارسلونا را برای پیوستن به ناپولی ترک کرد. در آغاز فصل 1984-1985 Terry Venables به عنوان مدیر باشگاه بارسلونا انتخاب شد. وی توانست با نمایش فوق العاده Bernd Schuster که یک هافبک وسط فوق العاده بود لالیگا را به دست بیاورد. فصل بعد او تیم خود را به مرحله دوم جام حذفی اروپا برد و تنها در ضربات پنالتی بود که به تیم استاوا بوکروشی (Steaua București) در یک شب جادویی در سویا اسپانیا بازی را واگذار کرد.

تقریبا در همین زمان ها بود که در بین حکومت دیکتاتوری رئیس جمهوری Núñez و گروه های حامی ناسیونالیاست Boixos Nois  اختلافات و درگیری ها شروع شد.

 گروه هایی که به عنوان جدایی طلب شناخته می شدند بارها و بارها خواهان استعفای Núñez از مدیریت باشگاه شدند و بصورت آشکارا از طریق شعارها و انواع آگهی ها از او می خواستند تا استعفا بدهد.

بارسلونا که به نماد جدایی طلبان شناخته می شد نیز در پوسته و ساختار خود این جدایی را احساس کرد و کم کم آسیب دید. کم کم این تغییرات در باشگاه بارسلونا به ایدئولوژی Boixos Nois رخنه کرد و ایده های ان را از لیبرال به فاشیست تغییر داد.

این موضوع باعث ایجاد شکاف های عمیقی در درون  باشگاه و تغییر ناگهانی رویکرد و حمایت رئیس باشگاه Núñez از باشگاه شد. از الهام از هولیگان بریتانیا سایر باقی مانده های طرفدار Boixos Nois رو به خشونت آوردند و ویرانی های زیادی که به بار آوردند باعث شد تا عده زیادی دستگیر شوند.

پس از جام جهانی 1986 تیم بارسلونا با یکی از بهترین بازیکنان فوتبال انگلستان به نام Gary Lineker و یک دروازه بان بسیار خوب به نام Andoni Zubizarreta قرارداد امضا کرد اما تیم بارسلونا موفقیت زیادی به دست نیاورد و شاید دلیل اصلی ان این بود که Schuster تیم را ترک کرده بود.

خیلی زود Terry Venables در آغاز فصل 1978-88 از تیم اخراج شد و به جای او Luis Aragonés انتخاب شد. اما این فصل هم با بازیکنانی که بر علیه رئیس باشگاه Núñez شعار می دادند و با یک رویداد عجیب که به عنوان شورش  Hesperia معروف است و تنها یک برد 1-0 در برابر رئال سوسیه داد در کوپا دل ری به اتمام رسید.

تیم رویایی بارسلونا

در سال 1988 یوهان کرایوف دوباره به تیم بارسلونا به عنوان مکدیر بازگشت و یک تیم که در تاریخ بارسلونا به نام تیم رویایی شناخته می شود را جمع و جور و آماده کرد.

 در این تیک از بازیکنانی فوق العاده اسپانیایی مانند پپ گواردیولا (Pep Guardiola) خوزه ماری باکرو(José Mari Bakero) و تگزیکی بگیریزن (Txiki Begiristain) تا بازیکنانی بین المللی مانند رونالد کومن (Ronald Koeman)، مایکل لادروپ (Michael Laudrup)، روماریو (Romário) و هریستو استویچکو (Hristo Stoichkov) حضور داشتند.

ده سال بعد از آغاز برنامه جوانان باشگاه (La Masia)، یعنی زمانی که بازیکنان جوان باشگاه شروع به تحصیل و بازی برای تیم های زیر گروه باشگاه بارسلونا کرده بودند، یکی از این بازیکنان که بعد ها به عنوان یک بازیکن مطرح بین المللی شناخته شد و به هم اکنون هم به عنوان مربی تیم بارسلونا فعالیت می کند یعنی پپ گواردیولا برای بارسلونا رو نمایی شد.

تحت مربیگری و هدایت یوهان کرایوف برای مدت 4 سال تیم بارسلونا بصورت متوالی از سال 1991 تا 1994 موفق شد لالیگا را فتح کند. آنها سمپدوریا را در فینال جام حذفی جام قهرمانان اروپا (UEFA Cup Winners’ Cup) در سال 1922 در ومبلی (Wembley) شکست دادند. گل پیروزی این دیدار را هافبک مطرح بین المللی تیم یعنی رونالد کومن هلندی از روی ضربه آزاد زد.

آنها همچنین در سال 1990 کوپا دل ری و سوپر کاپ اروپا در سال 1922 به دست آوردند و کسب سوپر کاپ اسپانیا سه جایزه  مطرح اسپانیا را به دست آوردن و موفق به سه گانه اسپانیا شدند.

یوهان کرایوف با 11 بار خلق سه گانه به عنوان موربی بارسلونا موفق ترین مربی تاریخ این تیم محسوب می شود. وی همچنین طولانی ترین دوره حضور به عنوان مربی که هشت سال متوالی باشد را در باشگاه داشته است.

یوهان کرایوف خالق تغییر بود و مرتبا در پی به دست آوردن برتری بود. وقتی او برای دو فل متوالی نتوانست برای بارسلونا جامی به دست بیاورد و در نهایت هم با رئیس باشگاه یعنی  Josep Lluís Núñez با مشکل مواجه شد ترجیح داد تیم را ترک کند.

وقتی به میراث کرایوف در باشگاه نگاهی بیندازیم می بینیم که او برای باشگاه بارسلونا سبک فلسفه ای جدید یعنی حفظ توپ و پاس کاری زیاد یا همان بازی مالکانه را به ارمغان آورد، سبکی که مربی آینده بارسلونا یعنی پپ گواردیولا در دفاع از این سبک اینگونه می گوید: کرایوف برای بارسولنا یک کلیسای جامع ساخت که وظیفه ما حفظ، نگهداری و بازسازی این سبک و کلیسا است.

در واکنش به خروج کرایوف از باشگاه یک گروه مستقل معترض با رهبری Armand Caraben، Joan Laporta و Alfons Godall راه راه افتاد. هدف این گروه معترض که به نام L’Elefant Blau شناخته می شدند مخالفت با رئیس باشگاه Núñez بود که این کار او را بر خلاف ارزش های سنتی باشگاه می دانستند. در این بین Joan Laporta در سال 2003 به عنوان رئیس باشگاه انتخاب شد.

بابی رابسون (Bobby Robson) بعد از همه این اتفاقات نهایتا به عنوان مربی تیم به جای کرایوف انتخاب شد. وی قرار بود در ابتدا تنها یک فصل مربی گری باشگاه را در فصل 1996 تا 1997 بر عهده داشته باشد.

تیم رویایی بارسلونا

بابی رابسون در اولین قدم خود با پرداخت یک رقم بالا به عنوان رکورد مبلغ تا ان زمان اقدام به جذب رونالدو از باشگاه قبلی خود یعنی PSV کرد و موفق شد یک جام حذفی را به دست بیاورد.

 بعد از آن بارسلونا موفق شد کوپا دل ری، جام قهرمانان اروپا و سوپر کاپ اسپانیا را به دست بیاورد که در این رویداد ها رونالدو با به ثمر رساندن 47 گل در 49 بازی موفق به ثبت رکورد شد.

با وجود تمامی موفقیت هایی که در مدت کوتاه حضور خود رابسون به دست آورده بود ولی وی تنها به عنوان یک راه حل کوتاه مدت شناخته می شد و دلیل ان هم این بود که باشگاه بارسلونا به دنبال جذب لوئیس ون گال (Louis van Gaal) بود.

درست مثل مارادونا، رونالدو هم مدت زمان زیادی در باشگاه بارسلونا نماند و خیلی زود راهی تیم اینتر میلان شد تا رکورد دیگری از مبلغ نقل و انتقالات را بشکند. اما قهرمانان جدید وارد باشگاه شده بودند که در بین آنها می توان لوئیس فیگو (Luís Figo)، پاتریک کلایورت (Patrick Kluivert)، لوئیس انریکه (Luis Enrique) و ریوالدو (Rivaldo) را مثال زد.

این تیم در سال 1998 موفق شد کوپا دل ری و لا لیگا را برای دو بار به دست بیاورد. در سال 1999 باشگاه سالگرد 100 سالگی خود را به همراه عنوان Primera División جشن گرفت. در این سال ریوالدو به عنوان چهارمین بازیکن بارسلونا موفق به کسب افتخار بهترین بازیکن سال اروپا شد.

با وجود این موفقیت های داخلی اما باشگاه بارسلونا نتوانست رئال مادرید را در جام قهرمانان اروپا شکست دهد که این موضوع باعث شد تا وان گال (van Gaal) و نونز (Núñez) را در سال 2000 قراردادی را برای همکاری امضا کنند.

بین سال های 2000 تا 2008- خروج Núñez و ورود Laporta

خروج Núñez و Van Gaal به سختی توسط لوئز فیگو به عنوان سخنگوی باشگاه فاش شد. فیگو بعدها به عنوان قهرمان باشگاه شناخته شد و به عنوان یکی از افراد طرفدار کاتالان و فرقه آنها مورد توجه قرار گرفت.

با این حال وقتی لوئیز فیگو تصمیم گرفت که به باشگاه رئال مادرید بپیوندند از طرف هواداران باشگاه بارسلونا به ضدت مورد خشم قرار گرفت و در بازهای بعدی که در نیو کمپ برگزار شد حسابی با پذیرش خصومت امیز هواداران مواجه شد.

به عنوان مثال وقتی او برای اولین بار وارد استادروم نیو کمپ شد به سمت او یک سر خوک و یک بطری ویسکی پرتاب شد. سه سال تقریبا مدیران مختلفی آمدند و رفتند و باشگاه به نوعی رها شده بود.

 به جای Van Gaal مربی دیگری به نام Lorenzo Serra Ferrer وارد باشگاه شد کسی که علی رغم سرمایه گذاری گسترده ای که در زمان او انجام شد تیم از لیگ قهرمانان در همان مرحله اول حذف شد و در لالیگا هم توفیقی نداشت و در نهایت در آخر همان فصل اخراج شد.

Carles Rexach که مربی بلند پرواز و مشهوری در زمان خودش بود به عنوان مربی بارسلونا به جای فررا در نظر گرفته شد و موفق شد در دوران کوتاه مدت خود تا آخرین روز های لیگ قهرمانان ایستادگی کند و در فینال با بازی فوق العاده استثنایی ریوالدو برابر والنسیا که در این بازی حرکتی کرد و یک گل چرخشی فوق العاده هم در دقایق پایانی به ثمر رساند پیروز شود و از اعتبار خود دفاع کند.

به رغم فرم خوبی که بارسلونا پیدا کرد و در لالیگا و لیگ قهرمانان تا نیه نهایی به خوبی پیش رفت اما هیچ گاه به Rexach به عنوان یک مربی نگاه نشد و همیشه سایه فردی که قرار بود جای او را پر کند روی سر خود احساس می کرد.

در تابستان همان سال برای

 بار دیگر ون گال به باشگاه بازگشت و به عنوان مربی تیم بارسلونا معرفی شد. پس از آن با وجود اینکه در لیگ قهرمانان اروپا عملکرد تیم بد نبود اما یکی از بدترین دوران بارسلونا در لالیگا رقم خورد تا جایی که بارسلونا در فوریه سال 2015 در جایگاه نازل 15 ایستاد.

این موضوع باعث استعفا ون گال و انتخاب Radomir Antić به عنوان جایگزین وی در باشگاه شد. هر چند او هم با تمام مدیریت و تلاشی که کرد نهایتا تیم را به رده ششم بازگرداند.

 در پایان فصل قرارداد کوتاه مدت Antić تمدید نشد و Joan Gaspart به عنوان رئیس باشگاه استعفا داد و دروه او به عنوان یک دوره فاجعه آمیز در تاریخ باشگاه بارسلونا که سه سال بود به اتمام رسید.

پس از دوران نا امید کننده Gaspart، ترکیب رئیس جدید جوان باشگاه به نام Joan Laporta به همراه مدیر جوان و جدید باشگاه، ستاره هلندی و میلانی قبلی باشگاه به نام Frank Rijkaard باعث بازگشت بارسلونا به دوران خوب خود شد.

در این دوران بازیکنان بین المللی بزرگی به سمت باشگاه هجوم آوردند که مهم ترین آنها رونالدینیو (Ronaldinho)، دکو(Deco)، هنریک لارسون (Henrik Larsson)، لودویچ جیولی (Ludovic Giuly)، ساموئل اتوئو (Samuel Eto’o)، رافائل مارکز (Rafael Márquez) و ادگار داویدس (Edgar Davids) بودند.

ترکیب این بازیکنان با بازیکنان بزرگ خانگی و اسپانیایی همچون کارلوس پیول (Carles Puyol)، آندرس اینیستا (Andrés Iniesta)، ژاوی (Xavi) و ویکتور والدس (Víctor Valdés) باعث شکل گیری موفقیت های بسیار زیاد برای باشگاه بارسلونا و ورود به دوران طلایی دیگری شد.

بارسلونا به ترتیب در سال های 2004 و 2005 موفق شد لالیگا را به همراه سوپر کاپ اسپانیا فتح کند و رونالدینیو و اتوو به ترتیب به عنوان اولین و سومین بازیکن سال جهان انتخاب شوند.

بین سال های 2000 تا 2008- خروج Núñez و ورود Laporta

در فصل 2005-2006 بارسلونا پیروزی و فتح لالیگا را با فتح سوپر کاپ دوباره تکرار کرد. اوج این فصل برای بارسلونا برد تیم رئال مادرید با نتیجه 3-0 در سانتیاگو برنابئو بود. این دومین برد ریکاردو در برنابئو محسوب می شد و او اولین فردی در تاریخ بارسلونا لقب گرفت که توانست رئال مادرید را دو بار پیاپی در خود سانتیاگو برنابئو ببرد.

در این فصل عملکرد رونالدینیو بسیار چشمگیر بود، وقتی که او دومین گل خود و سومین گل بارسلونا را به رئال مادرید به زیبایی به ثمر رساند حتی خود تماشاگران تیم رئال مادرید هم به احترام او ایستادند و دست زدند.

تیم بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا هم موفق شد تیم آرسنال انگلستان را شکست دهد و قهرمان شود. بارسلونا در ابتدا با نتیجه 1-0 از تیم آرسنال عقب افتاد و یکی از بازیکنان آن هم اخراج شد اما با ده بازیکن و در کمتر از 15 دقیقه آنها توانستند نتیجه را به 1-1 تغییر دهند و در نهایت با تعویض هنریک لارسون که آخرین بازی خود را برای تیم بارسلونا انجام می داد و آوردن سامی اتوئو و به دنبال آن آوردن جونیانو بلاتی (Juliano Belletti) به زمین موفق شدند نتیجه را به 2-1 تغییر دهند و موفق شدند بعد از 14 سال به اولین قهرمانی اروپایی خودشان برسند.

با وجود شروع خوب و تمام تلاشی که تیم بارسلونا داشت این تیم در فصل 2006-2007 نتوانست به موفقیت شاخصی دست پیدا کند. بازی های پیش فصل ایالات متحده باعث به وجود آمدن خستگی و آسیب هایی به بازیکنان کلیدی بارسلونا مانند اتوئو و درخشش بازیکنی مثل لیوئل مسی شد.

اما مشکل همچنان ادامه داشت چون اتوئو بصورت علنی اقدام به اعتراض به ریکاردو و رونالدینیو کرد. رونالدینیو اما نداشتن آمادگی را را در خوب بازی نکردن خود اعلام کرد.

در لایلیگا با اینکه تیم بارسلونا بیشتر فصل را در صدر جدول قرار داشت اما بعد از سال نو به ناگهان رئال توانست جای بارسلونا را در صدر جدول بگیرد و قهرمان لیگ شود.

بارسلونا در مسیر کوپا دل ری هم تا نیمه نهایی بالا رفت و در حالی که در بازی رفت موفق شده بود با نتیجه 5-2 تیم ختافه را با گلی که بعد از گل دیگو مارادونا به عنوان گل قرن توسط نیونل مسی به ثمر رساند اما در بازی برگشت بازی را 4-0 واگذار کرد تا موفق به صعود به فینال نشود.

تیم بارسلونا در بازی های لیگ قهرمانان باشگاه های دنیا (2006 FIFA Club World Cup) هم در فصل 2006 شرکت کرد و در فینال مقابل یک تیم قدرتمند برزیلی به نام اینترنشنال (Internacional) با گل دقایق پایانی که به ثمر رساندند شکست خورد.

در لیگ قهرمانان اروپا هم تیم بارسلونا توسط تیم لیورپول با یک گل از راه دو حذف شد. تیم بارسلونا در فصل 2007-2008 هم به جایگاه سومی در لالیگا بسنده کرد و در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا و کوپا دل ری هم هر دو به ترتیب به تیم های منچستر یونایتد و والنسیا باخت و حذف شد.

روز بعد از اینکه بارسلونا در لالیگا با نتیجه 4-1 به رئال مادرید باخت Joan Laporta اعلام کرد که مربی تیم بارسلونا B به نام پپ گواردیولا (Pep Guardiola) به جای  Frank Rijkaard به عنوان مربی تیم بارسلونا در 30 ژوئن 2008 انتخاب شده است.

 

بین سال های 2008 تا 2012- دوران گواردیولا

مدیر جوان بارسلونا B، پپ گواردیولا (Pep Guardiola) در پایان فصل به عنوان جایگزین فرانک رایکارد (Frank Rijkaard) انتخاب شد. گواردیولا صاحب سبک تیکی تاکا (tiki-taka) و این سبک را خیلی خوب در تیم بارسلونا B پیاده سازی کرده بود و آن را با خود برای تیم اصلی بارسلونا به ارمغان آورد.

در اولین اقدام گواردیولا اقدام به فروش بازیکنان بزرگی مانند رونالدینیو و دکو کرد و محور تیم خود را به سمت بازیکنانی چون اینیستا، ژاوی و مسی پیش برد.

برسا در فینا کوپا دل ری سال 2009 تیم اتکتیکو بیلبائو را با نتیجه 4-1 در هم کوبید و قهرمان شد و موفق شد با شکستن رکورد برای 25 مین بار تیم بارسلونا را رکورد دار قهرمانی در این مسابقات بکند. تنها سه روز بعد تیم بارسلونا یک پیروزی تاریخی 6-2 در مقابل رئال مادرید به دست آورد و این اطمینان را به تماشاگران تیم بارسلونا برای قهرمانی در فصل 2008-2009 داد.

بارسلونا لیگ قهرمانان را هم با در هم کوبیدن تیک منچستر یونایتد با نتیجه 2-0 در استادیوم المپیک شهر رم تصاحب کرد. در این بازی دو گل تیم بارسلونا را مسی و اتوئو به ثمر رساندند. این سومین قهرمانی بارسا در لیگ قهرمانا اروپا بود و این تیم برای اولین بار موفق شد افتخار سه گانه اروپایی را برای یک تیم اسپانیایی به ارمغان بیاورد.

بارسلونا موفق شد سوپر کاپ اسپانیا در فصل 2009 را با برد اتلتیکو بیلبائو و سوپر کاپ یوفا را با برد شاختار دونتسک به دست بیاورد و به عنوان اولین تیم اروپایی دست یابد که هم در رقابت های داخلی و هم در رقابت های اروپایی موفق به رکورد سه گانه می شود.

در دسامبر سال 2009 بارسلونا جام باشگاه های جهان را هم تصاحب کرد. تیم بارسلونا در سال 2010 دو رکورد دیگر را برای فوتبال بارسلونا به ارمغان آورد، اول آنکه این تیم با کسب 99 امتیاز موفق به قهرمانی در اسپانیا شد که تاکنون هیچ تیمی به این مهم نرسیده بود و در ضمن برای نهمین بار قهرمان جام حذفی اسپانیا به عنوان اولین تیم اسپانیایی شد.

در ژوئن سال 2010 لاپورتا (Laporta) باشگاه بارسلونا را ترک کرد و ساندرو روسل (Sandro Rosell) خیلی زود به عنوان رئیس جدید باشگاه بارسلونا انتخاب شد. این انتخابات در تاریخ 13 ژوئن برگزار شد و در این انتخابات روسل با کسب 61.35 درصد آرا و با ثبت رکورد 57088 رای موافق به عنوان رئیس باشگاه انتخاب شد.

وی پس از دستیابی به این مهم در اولین اقدام داوید ویا (David Villa) را با مبلغ 40 میلیون یور از والنسیا و خاور ماسچرانو (Javier Mascherano) را از لیورپول با مبلغ 19 میلیون یورو خریداری کرد.

در جام جهانی 2010 افریقای جنوبی بازیکنان جوان باشگاه بارسلونا که موفق شده بودند از سیستم جوانان باشگاه به نام لاماسیا (La Masia) فارغ التحصیل شوند نقش مهمی در تیم ملی اسپانیا بر عهده داشتند و باعث شدند تیم اسپانیا با اقتدار جام جهانی را به دست بیاورد.

 در 11 جولای، هفت بازیکن بارسلونا که هدر این آکادمی آموزش دیده بودند در فینال جام جهانی حضور داشتند که شش بازیکن آنها همچنان در بارسلونا بازی می کردند و با گل آندرس اینیستا تیم اسپانیا هلند را شکست داد و قهرمان شد.

در ماه نوامبر 2010 بارسلونا در یک بازی تاریخی دیگر رقیب همیشگی خود رئال مادرید را با نتیجه 5-0 شکست داد. در مراسم معارفه بهترین بازیکنان جهان در سال 2010 (2010 FIFA Ballon d’Or) که در دسامبر برگزار شد، آکادمی لاماسیا بارسلونا به عنوان اولین آکادمی فوتبال در دنیا تبدیل شد که سه بازیکن از یک نسل که در این آکادمی تربیت شده بوده به عنوان نامزدهای بهترین بازیکنان دنیا معرفی شدند. در این معارفه مسی، اینیستا و ژاوی به عنوان سه بازیکن اصلی نامزد کسب بهترین بازیکن دنیا معرفی شدند.

در فصل 2010-2011 بارسلونا باز هم قهرمان لالیگا شد و از عنوان خود دفاع کرد و سه گانه خود را تکرار کرد و در ضمن با 96 امتیاز دوباره قهرمان لالیگا شد. در آوریل 2011 بارسا به فینال کوپا دل ری راه یافت اما در یک بازی نزدیک بازی را با نتیجه 1-0 به رئال مادرید در بازی که در استادیوم مستلا (Mestalla Stadium) در والنسیل برگزار شده بود واگذار کرد.

در فینال لیگ قهرمانان اروپا تیم بارسلونا با نتیجه 3-1 تیم منچستر را در ورزشگاه وبلی (Wembley Stadium) درست همانند بازی سال 2009 در فینال تکراری با این تیم شکست داد و قهرمان اروپا برای چهارمین بار شد.

بین سال های 2008 تا 2012- دوران گواردیولا

در ماه آگوست 2011 بارسولنا یک بازیکن تحصیل کرده ها در آکادمی خود به نام سس فابرگاس (Cesc Fàbregas ) را از آرسنال خرید تا به این تیم در بازی سوپر کاپ اسپانیا در فینال در مقابل تیم رئال مادرید کمک کند. با پیروزی در سوپرکاپ اسپانیا تعداد جام های کلیدی تیم بارسولنا به عدد 73 رسید که با تعداد جام های رئال مادرید برابری می کرد.

بعدا در همان ماه تیم بارسلونا موفق شد در دیدار نهایی در سوپر جام یوفا تیم پورتو را با نتیجه 2-0 شکست دهد که در این دیدار مسی و فابرگاس گل های بارسولنا را به ثمر رساندند و این تیم را قهرمان سوپر جام یوفا کردند. این قهرمانی تعداد جام های کلیدی باشگاه را به عدد 74 رساند تا سرانجام بالاتر از رقیب همیشگی خود رئال مادرید قرار بگیرند.

پیروزی در فینال سوپر کاپ و دریافت جام قهرمانی توسط بارسولنا یک اتفاق نادر دیگر را هم به همراه داشت و آن هم کسب 15 جام توسط گواردیولا در سه سال به همراه بارسا بود چیزی که خود او در 15 سال زمان بازیکنی خود به دست آورده بود. وی در این زمان همچنین به عنوان بهترین و پر افتخار ترین مربی بارسلونا هم دست یافت.

در دسامبر بارسا موفق شد جام جهانی خود را هم به دست بیاورد تا برای دومین بار از زمان تاسیس این باشگاه به این مهم دست یابد. این قهرمانی با برتری در مقابل سانتوس (Santos) با نتیجه 4-0 که قهرمان سال 2011 Copa Libertadores بود حاصل شد  و به لطف دو گل از مسی و دو گل از ژاوی و فابرگاس به دست آمد.

در نتیجه در زمان امپراطوری گواردیولا در بارسلونا حداکثر جام ممکن یعنی 13 جام از 16 جام توسط بارسولنا شکار شد. در این زمان بارسلونا بازیکنان بزرگی را در اختیار داشت که توجه تمامی دنیا را به خود جلب کرده بودند.

همانطور که مدیر باشگاه منچستر یونایند آقای الکس فرگوسن (Alex Ferguson) گفته بود آنها شما را با پاس های زیادی که با هم رد و بدل می کردند کاملا مشغول خودشان می کردند.

این بازیکنان 5 جام را در سال 2001 روی دستان خود دیدند و به افتخار بزرگترین و بهترین تیم جهان در سال دست یافتند.

در فصل 2011-2012 بارسلونا در نیم نهایی لیگ قهرمانان اروپا در مقابل چلسی شکست خورد. گواردیولا که یک قرار داد غلط داشت و با انتقادهایی هم در خصوصنوع تاکتیک و انتخاب های اخیرش مواجه شده بود اعلام کرد که تیم بارسلونا را در 30 ژوئن ترک خواهد کرد و به جای او تیتو ویلانووا (Tito Vilanova) دستیار وی کار او را انجام خواهد داد.

گواردیولا پس از فتح کوپا دل ری با نتیجه 3-0 و بعد از به دست آوردن 14 قهرمانی ارزشمند برای بارسلونا این تیم را ترک کرد و به دوران پر شکوه خود در باشگاه پایان داد.

در تابستان 2012 اما اعلام شد که تیتو ویلانووا که معاون مدیر باشگاه بود پپ گواردیولا توسط مدیر باشگاه برکنار شده است. پس از این اعلامیه بارسولنا یک حرکت باورنکردنی داشت و برای اولین بار در طول تاریخش موفق شد تنها با از دست دادن دو امتیار و با امتیاز باور نکردنی 100 به عنوان قهرمانی لالیگا برسد.

لیونل مسی آقای گل لالیگا شد و در این فصل به تنهایی 46 گل به ثمر رساند که دو بار هم هتریک کرده بود. در یازدهم ماه مه سال 2013 تیم بارسولنا برای 22 بار به عنوان قهرمانی لالیگا در حالی که هنوز چهار بازی به پایان رقابت ها باقی مانده بود دست یافت.

در نهایت بارسلونا فصل را با 15 امتیاز بیشتر از رئال مادرید به عنوان رقیبت همیشگی خود به پایان رساند و قهرمان شد هر چند در ابتدا ماه مارس با نتیجه 2-1 به رئال بازی را باخته بود.

تیم بارسلونا به مرحله نیمه نهایی هر دو تورنمنت کوپا دل ری و لیگ قهرمانان اروپا رسیدند و قرار بود در این مرحله به دیدار رئال مادرید و بایرن مونیخ بروند. در این زمان و در 19جولای اعلام شد که ویلانووا به عنوان مدیر باشگاه بارسولنا استعفا داده است زیرا وی که به بیماری سرطات مبتلا بود دوباره این بیماری به او را درگیر کرده بود و سرطان گلو داشت. او بعد از ترک بارسولنا به مدت سه ماه تحت مراقبت های شدید پزشکی و درمان در 22 دسامبر قرار گرفت.

از سال 2014 تا کنون- دوران بارتومو (Bartomeu)

در 22 جولای سال 2013 Gerardo “Tata” Martino به عنوان مدیر یا مربی بارسلونا برای فصل 2013-2014 انتخاب شد. اولین بازی های رسمی بارسلونا زیر نظر مارتینو بازی های سوپر جام 2013 اسپانیا در خانه و خارج از خانه بود. این بازی 1-1 شد و به لطف گل خارج از خانه به سود بارسا به اتمام رسید.

در 23 ژانویه 2014 Sandro Rosell به دنابل اعتراضات زیادی که برای انتقال نیمار به او انجام شده بود از سمن ریاست باشگاه استعفا داد. سپس Josep Maria Bartomeu به عنوان جایگزین او تا پایان فصل 2016 انتخاب شد.

در 17 ماه مه در بازی که بارسا نیاز داشت تا تیم اتلتیکو مادرید را شکست دهد و انتقام شکست خود را از این تیم به دلیل اینکه در بازی یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا بارسا را شکست داده بود بگیرد و در ضمن بتواند به 23 مین جام قهرمانی خود در لالیگا دست پیدا کند، آنها با پذیرش گلی از دیگو گودین (Diego Godín) مدافع اتلتیکو در دقیقه 49 بازی را برابر و جام قهرمانی را به اتلتیکو دادند.

تیم بارسلونا در فصل 2014-2015 موفق شد سه گانه دیگری را با قهرمانی در لالیگاف کوپا دل ری و نهایتا جام قهرمانان اروپا به دست بیاورد و به اویلن تیم اروپایی تبدیل شود که به این سه گانه برای دو بار دست یافته است.

در 17 ماه مه تیم بارسلونا بیست و سومین عنوان قهرمانی خود در لالیگا را با شکست دادن تیم اتلتیکو مادرید جشن گرفت. این هفتمین قهرمانی تیم بارسلونا در ده سال گذشته بود.

 در 30 ماه مه و در فینال کوپا دل ری بارسا موفق شد تیم اتلتیکو بیلبائو را در فینال کوپا دل ری در نیوکمپ شکست دهد. سپس در 6 ژون موفق شد با برتری 3-1 مقابل یوونتوس ایتالیا برای دومین بار در شش سال گذشته به عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا دست پیدا کند.

 مسی، سوارز و نیمار در این فصل در تیم بارسلونا خط حمله ای آتشین شکل داده بودند و به مثلث MSN شهرت پیدا کردند. این سه روی هم رفته 122 گا در تمامی مسابقات به ثمر رساندند که بیش از هر دوره دیگری در تاریخ فوتبال اسپانیا بوده است.

در یازدهم آکوست بارسلونا فصل 2015-2016 را با پیروزی برابر سویا با نتیجه 5-4 در فینال سوپر جام یوفا 2015 آغاز کرد و رکورد پنجمین عنوان قهرمانی در این جام را به دست آورد. آنها سال را با برد 3-0 مقابل تیم آرژانتینی ریور پلیت (River Plate) در فینال جام باشگاه های جهان در 20 دسامبر به پایان رساندند تا برای سومین بار سه گانه ای دیگر را خلق کرده باشند. در این تونومنت سوارز، اینیستا و مسی به عنوان سه بازیکن منتخب و برتر شناخته شدند.

قهرمانی در جام باشگاه های جهان در این سال بیستمین قهرمانی و عنوان بین المللی باشگاه بارسلونا بود. عنوانی که در این سال با یک تیم مصری به نام ال اهلی (Al Ahly) شریک شد.

با ثبت 180 گل در سال 2015 در تمامی رقابت ها تیم بارسلونا موفق به ثبت رکورد بیشترین گل به ثمر رسیده در تاریخ باشگاهی دنیا در یک سال شد. این عنوان قبلا در اختیار تیم رئال مادرید با 178 گل در سال 2014 بود.

10 فوریه سال 2016 تیم بارسلونا به فینال کوپا دل ری برای ششمین بار در هشت سال گذشته راه پیدا کرد. این تیم موفق شد 28 بازی را بدون باخت پشت سر بگذارد و رکورد قبلی را که در اختیار خود بارسولنا در زمان حضور گواردیولا در فصل 2010-2011 بود را جابه جا کند.

با برد 5-1 در رایو والکانو (Rayo Vallecano) در 3 مارس بارسلونا موفق شد رکورد 35 بازی بدون شکست را به دست بیاورد و بالاتر از رئال مادرید از این حیث قرار بگیرید زیرا این رکورد قبلا در اختیار رئال مادرید بود که توانسته بود 34 بازی بدون شکست را در فصل 1988-1989 به دست بیاورد و نهایتا این رکورد را تا 39 بازی بدون شکست ادامه دادند تا اینکه در نیو کمپ در 2 آوریل 2016 برابر رئال مادرید 2-1 بازی را واگذار کردند و این رکورد متوقف شد.

از سال 2014 تا کنون- دوران بارتومو (Bartomeu)

در 14 مه 2016 بارسلونا ششمین عنوان قهرمانی لالیگا خود در هشت سال اخیر را به دست آورد. خز آتشین نیمار، سوارز، مسی موفق شد در تمامی رقابت های این فصل 131 گل به ثمر برساند و رکورد قبلی خود را  که سال قبل به دست آورده بودند بشکند.

در تاریخ 8 مارس 2017 بارسلونا بزرگترین بازگشت در تاریخ رقابت های لیگ قهرمانان اروپا را ثبت کرد و در حالی که بازی رفت را با نتیجه 4-0 به تیم پاری سن ژرمن واگذار کرده بود در بازی برگشت بازی را 6-1 به نفع خود به اتمام رساند تا یک رویداد تاریخی در لیگ قهرمانان ثبت شود و بارسلونا با نتیجه 6-5 راهی مرحله بعد شود.

در 29 مه ماه 2017 ارنستو والورده (Ernesto Valverde) به عنوان جانشین لوئیس انریکه (Luis Enrique) برای دو سال هدایت آبی اناری های بارسا را بر عهده گرفت.

در 20 سپتامبر 2017 بارسلونا بیانیه ای  را مطرح کرد که موضع تیم بارسلونا را در مورد همه پرسی سال 2017 در خصوص استقلال کاتالونیا را مشخص می کرد.

در این بیانیه آمده بود” بارسلونا با احترام به اعضا مختلف باشگاه از همه قشرها همچنان به حمایت از اراده اکثریت مردم کاتالان ادامه خواهد داد و این کار را یک راه مدنی، صلح آمیز و منحصر به فرد و حق مردم کاتالان می داند”

در این زمان هیئت مدیره باشگاه درخواست داد مسابقه با لاس پالماس به دلیل خشونت های اعمال شده در روز همه پرسی یا رفراندوم کاتالونیا به تعویق بیافتد اما این موضوع با مخالفت فدراسیون فوتبال اسپانیا مواجه و این بازی پشت درب های بسته انجام شد. در این زمان دو کارگردان بزرگ اسپانیا یعنیJordi Monés و Carles Vilarrubí نسبت به برگزاری این مسابقه به شدت انتقاد کردند.

بارسلونا لالیگا را در فصل 2017-2018 نیز از آن خود کرد و با پیروزی در برابر ویارئال در بازی که با نتیجه 5-1 به نفع بارسولنا به اتمام رسید و در تاریخ 9 مه ماه 2018 برگزار شد تیم بارسلونا یک بار دیگر رکورد بیشترین بازی بدون شکست را با 43 بازی به نام خود شکست و یک روز تاریخی دیگر در لالیگا را به ثبت رساند.

 

حامیان باشگاه بارسلونا

نام مستعار culé نامی است که بر روی حامیان باشگاه بارسلونا قرار داده شده است و این نام از نامی کاتالان به نام cul که در انگلیسی به نام arse و در فارسی به معنی ستیزه جو می باشد گرفته شده است. این نام را اولین تماشاگران باشگاه بر روی این تیم قرار داده اند یعنی زمانی که بارسلونا در استادیومCamp de la Indústria حریفان خود را میزبانی می کرد.

در اسپانیا گفته می شود که 25 درصد از جمعیت طرفداران تیم بارسلونا هستند و از این حیث تیم دوم در اسپانیا چشت سر رئال مادرید با حمایت 32 درصد از مردم این کشور است. در کل اروپا نیز بر اساس تحقیقات بارسلونا از نظر هواداری در رده دوم قرار دارد.

اعضا دارای عضویت در این باشگاه بر اساس آمارهای منتشر شده به صورت قابل توجهی از 100000 نفر در فصل 2003-2004 به 170 هزار نفر در سپتامبر 2009 افزایش داشته است. دلیل رشد این عضویت در باشگاه را به لحاظ استراتژیکی خرید و نفوذ رونالدینیو و سپس حضور و سیاست های ریاست باشگاه به نام خوان لاپورا (Joan Laporta’s) می دانند که تمرکز اصلی خود را روی رسانه های آنلاین اسپانیایی و انگلیسی گذاشت.

به غیر از عضویت این تعداد در باشگاه، از سال 2015 تعداد 1267 نفر هم از سایر کشورهای دنیا به عضویت باشگاه در آمده اند که به نام  penyes شناخته می شوند. اعضا باشگاه بارسولنا از مزایای زیادی که این باشگاه در نظر گرفته است استفاده می کنند و حتی در زمان بازدید از بازی های بارسولنا از تخفیف های ویژه ای استفاده می کنند.

در میان همه تیم های دنیا باشگاه بارسلونا دارای دومین رسانه اجتماعی محبوب در دنیا است و از این حیث بیشترین فالور را در بین تیم های جهان بعد از رئال مادرید مطابق با آمار دسامبر 2017 داشته است که به طور مثال تنها در رسانه اجتماعی فیس بوک دارای 103 میلیون فالور می باشد.

از جمله افراد برجسته طرفدار بارسلونا می توان به پاپ جان پل دوم (John Paul II)، نخست وزیر پیشین اسپانیا خوزه لوئیس رودریگز زاپاترو (José Luis Rodríguez Zapatero) و بسیاری از هنرمندان و افراد برجسته اسپانیایی و جهانی دیگر می توان اشاره کرد.

رقابت های مهم باشگاه بارسلونا

ال کلاسیکو (El clasico)

اغلب در رقابت های داخلی در همه لیگ های دینا دارای بازی های مهم و حساس زیادی است اما وقتی نام اسپانیا در میان باشد همه می دانند که یک بازی فوق العاده حساس در لیگ این کشور یعنی لالیگا همیشه در جریان بوده و در طول تاریخ از حساسیت های بالایی برخوردار بوده است و آن هم بازی بین دو تیم رئال مادرید و بارسلونا بوده که به ال کلاسیکو شهرت دارد.

از همان ابتدای برگزاری رقابت های فوتبال در اسپاانیا دو تیم بارسولنا و رئال مادرید همیشه به عنوان رقیبی سخت برای همدیگر از دو منطقه مختلف کشور اسپانیا دیده می شدند. دو منطقه کاتالونیا و کاسیل با دو تیم بسیار متعصب بارسلونا کانالونیا و رئال مادرید کاسیل از دو شهر متفاوت مادرید و بارسلونا.

از این رقابت بسیاری از افراد به عنوان یک تنش سیاسی و فرهنگی بین کاتالان ها و کاسیل ها هم نام می برند. این رویداد توسط یک نویسنده شهیر اسپانیایی به عنوان جنگ دوباره داخلی در هر بار رویارویی دو تیم نام برد.

در دوران دیکتاتوری میگل پریمو د ریورا (Miguel Primo de Rivera) در بین سال های 1923 تا 1930 و به ویژه در دوران فرانسیسکو فرانکو (Francisco Franco) در بین سال های 1939 تا 1975 تمامی فرهنگ ها و آئین های فرهنگی منطقه ای سرکوب شدند. استفاده از هر نوع زبان دیگری غیر از زبان رسمی اسپانیایی یا همان کاستلین (Castilian) رسما ممنوع شد.

باشگاه بارسلونا در این دوران به عنوان نماد آزادی مردم کاتالان معرفی و شناخته شد و وظیفه ای بیش از یک باشگاه را بر دوش کشید. با همراهی بر عقیده فردی به نام مانوئل واژکو مونتالن (Manuel Vázquez Montalbán) بهترین راه برای اینکه مردم کاتالان خود را یک کاتالانی نشان دهند و از هویت خود دفاع کنند پیوستن به طرفداران باشگاه بارسلونا بود.

در واقع پیوستن به بارسولنا برای نشان دادن هویت کاری عقلانیدتر و کم خطر تر از مخالفت و درگیر شدن با حزب فرانکو بود ضمن اینکه در این میان می توانستند به نشانه هواداری از باشگاه مخالفت های خود را هم بدون ترس ابراز نمایند. با این وجود در طول رژیم فرانکو تیم blaugrana به دلیل حمایت ها و روابط خوبی که با فرانکو داشت در سطح مدیریت و منافع خود بهره زیادی از دولت می برد و حتی در این دوران دو جایزه به این تیم داده شد.

از سوی دیگر تیم رئال مادرید بر خلاف تیم بارسلونا به عنوان مظهر یک تیم مرکزی دولتی و به عنوان نماد دولت سرکوبگر و رژیم فاشیستی در سطح مدیران خود و حتی فراتر از آن شناخته می شد. سانتیاگو برنابئو (Santiago Bernabéu) رئیس پیشین باشگاه رئال مادرید که نام ورزشگاه سانتیاگو برنابئو از روی نام او برداشته شده است در طول جنگ داخلی اسپانیا به عنوان یک مدافع ملی گرایی یا ناسیونالیسم مبارزه می کرد. با این حال رئسا هر دو باشگاه یعنی جوزف سانیول (Josep Sunyol) و رافائل سانچز گوئرا (Rafael Sánchez Guerra) هر دو توسط هواداران فرانسیسکو متحمل آسیب هایی شدند.

در طول دهه 1950 اختلافات دو باشگاه بر سر انتقال آلفردو دی استفانو (Alfredo Di Stéfano) که نهایتا برای رئال مادرید بازی کرد و کلید موفقیت های زیادی برای تیم رئال بود بالا گرفت.

در دهه 1960 رقابت های دو باشگاه به رقابت های اروپایی رسید و در این زمان دو باشگاه دو بار در مسابقات جام اروپا در مرحله حذفی به مصاف هم رفتند و در این دیدار تیم رئال مادرید بصورت آشکارا از طرف داور بازی حمایت می شد و کاملا ناجوانمردانه داور سوت زد.

در سال 2002 مصاف های رو در روی تیم های بارسلونا و رئال مادرید توسط رسانه های اسپانیایی به عنوان مسابقات قرن معرفی شد و پیروزی رئال مادرید در این دیدارها در رسانه های جمعی بیش از 500 میلیون بار دیده شد. یک فعالیت شدید در نا برابر کردن دو تیم بارسولنا و رئال مادرید از نظر هوادارن بارسولنا همین کار بود که باعث جشن گرفتن این پیروزی بارها توسط هواداران رئال مادرید و اذیت کردن هوادارن و تیم بارسولنا در سال های بعد شد.

اما این جشن با یک جشن قهرمانی قابل توجه توسط بارسولنا کم رنگ شد زمانی که کاپیتان تیم بارسلونا یعنی کارلوس پویول (Carles Puyol) آرم کاتالان را روی پیراهن بارسلونا در وسط استادیوم سانتیاگو برنابئو در مقابل تمامی طرفداران رئال مادرید در سال 2009 بوسید.

دربی های باشگاه بارسلونا

رقیب محلی و منطقه ای اصلی بارسلونا همیشه تیم اسپانیول بوده است. بر خلاف باشگاه بارسلونا که جدایی طلب بوده و ماهیت چند ملیتی دارد اما باشگاه اسپانیول همواره طرفدار دولت و سلطنت اسپانیا بوده است  و این باشگاه بصورت کلی توسط هواداران فوتبال اسپانیا و دولت اسپانیا تاسیس شد. تیم اسپانیول را هواداران این تیم به نام Blanc-i-blaus هم می شناسند.

پیام تاسیس این باشگاه درست در مقابل و خلاف بارسلونا بود و آنها بار ها و بارها توسط مردم بارسولنا به عنوان تیمی غیر بارسلوناییایی یا خارجی دیده شده اند. رقابت با این تیم همواره به دلیل اینکه مردم اسپانیا آنها را یک نماینده دولتی و مادریدی می بینند از حساسیت خاصی برخوردار بوده است. استادیوم اختصاصی این باشگاه در Sarrià می باشد.

همانطور که گفته شده به طور کلی اسپانیول باشگاهی است که توسط اکثریت شهروندان بارسلونا به عنوان یک باشگاه غیر بومی و مطابق با خواستار دولت مرکزی دیده می شود.

 این درست یعنی تیمی در برابر روحیه انقلابی مردم بارسولنا. همچنین در سال های 1960 و 1970 که تیم بارسلونا در تلاش بود تا به حمایت از مردم فقیر منطقه کاتالونیا و به دنبال ایجاد حق زندگی بهتر برای مردم بود تیم اسپانیول با برخورداری از رژیم های نزدیک به دولت مرکزی مانند پلیس، افسران نظامی، گروه های دولتی و فاشیست ها رهبری و حمایت می شد.

در سال 1918 تیم اسپانیول عملا بر علیه خودمختاری اعلام موضع کرد که در آن زمان این موضوع به عنوان یک مسئله جدی تلقی می شد. بعد ها طرفداراهای تیم اسپانیول به Falangists در جنگ داخلی اسپانیا پیوستند و در کنار فاشیست ها ایستادند.

با تمام این تفاوت های ایدئولوژی موضوع دربی اما همیشه برای طرفدارهای تیم اسپانیول بیش از طرفدارهای تیم بارسلونا اهمیت داشته است که این خود به دلایل زیادی می تواند باشد. در سال های اخیر نیز تغییر موضع تیم اسپانیول و تغییر نام مسی و سرود باشگاه اسپانیول به کاتالان باعث شده تا حساسیت های سیاسی کمتر در دربی بارسلونا وارد شود و اختلافات بسیار کمتر شود.

هر چند این دربی بیشترین دربی برگزار شده در تاریخ بازی های لالیگا است اما با این حال می توان نا متعادل ترین بازی دربی هم در اسپانیا آن را نام گذاری کرد زیرا همواره این تیم بارسلونا بوده که توفیق پیروزی داشته است.

در جدول رقابت های دربی از 81 دیدار برگزار شده در بین سال های 1928 تا 2018 تنها سه بار تیم اسپانیول موفق شده بارسا را شکست دهد و تنها بازی تمام کاتالانی کوپا دل ری در سال 1957 را نیز بارسلونا به نفع خود به پایان رساند.

اسپانیول در بهترین پیروزی خود موفق شده بارسولنا را با نتیجه 6-0 در دیداری در سال 1951 شکست دهد و بهترین پیروزی های بارسولنا هم مقابل اسپانیول 6 بار پیروزی 5-0 در سال های 1933، 1947، 1964، 1975، 1992 و 2016 بوده است.

 ضمن اینکه اسپانیول در فصل 2008-2009 موفق شد با نتیجه 2-1 تیم بارسولنا را در رقابت های لالیگا شکست دهد و تبدیل به اولین تیمی شود که بارسولنا را در نیو کمپ در فصلی که به سه گانه دست یافت شکست دهد.

رقابت با تیم آ.ث. میلان (A.C. Milan)

رقیب بارسلونا در فوتبال اروپا تیم ایتالیایی آ.ث. میلان است. این تیم در برابر بارسلونا بیشترین مسابقه را انجام داده است یعنی در مجموع 19 بار با هم رودر رو شده اند.

ضمن اینکه مسابقه این دو تیم دومین بازی از نظر تعداد در رقابت های اروپایی است، درست به اندازه رقابت دو تیم رئال مادرید در برابر یوونتوس و قبل از تعداد بازی های دو تیم رئال مادرید و بایرن مونیخ که در مجموع 24 بار با هم دیدار کرده اند.

هم تیم میلان و هم بارسلونا از تیم های موفق اروپا بوده اند به طوری که تیم میلان با داشتن 7 جام اروپا و بارسا با داشتن 5 بار قهرمانی در اروپا از تیم های پر افتخار فوتبال اروپا هستند و در ضمن این دو تیم هر کدام 5 بار موفق شده اند سوپر جام اروپا را به دست بیاورند.

میلان و بارسلونا هر کدام تعداد زیادی از عناوین اروپایی دیگر را هم به دست آورده اند که باعث شده این دو تیم به ترتیب در جایگاه دوم و سوم بهترین تیم های دنیا از نظر کسب عنوان قرار دهد. این دو تیم به ترتیب 2 و 18 عنوان را به دست آورده اند و هر دو پشت سر رئال مادرید با 21 عنوان اروپایی قرار گرفته اند.

در بازی های رو در رو بارسولنا موفق تر بوده است. این تیم موفق شده 8 بازی را پیروز باشد و تنها در 5 بازی از میلان شکست خورده است. اولین برخورد دو تیم در جام اروپا در فصل 1959-1960 بود.

 آنها در مرحله یک شانزدهم به مصاف هم رفتند و تیم بارسا در مجموعه با نتیجه 7-1 تیم میلان را برد. در دیدار رفت در میلان 2-0 و در بازی برگشت در بارسلونا با نتیجه 5-1 پیروز شد.

میلان تا به حال موفق نشده که تیم بارسلونا را از رقابت های جام اروپا حذف کند اما با این حال تیم رویایی یوهان کرایوف را در فینال لیگ قهرمانان 1994 با نتیجه 4-0 شکست دادند. در سال 2013 در یک کام بک تاریخی تیم بارسولنا در رقابت های لیگ قهرمانان اروپا در حالی که با دو گل در بازی رفت در میلان بازی را واگذار کرده بود در بازی برگشت با نتیجه 4-0 پیروز شد و در مجموع موفق شد میلان را در مرحله یک شانزدهم با نتیجه 4-2 حذف کند.

مالکیت و امور مالی باشگاه بارسولنا

تیم بارسلونا به همراه تیم های رئال مادرید، اتلتیکو بیبلئو و اوساسونا به عنوان یک باشگاه انجمنی یا یک انجمن در اسپانیا به ثبت رسیده اند. بر خلاف شرکت های با مسئولیت محدود، امکان خرید سهام در باشگاه وجود ندارد و تنها راه داشتن عضویت و یا سهم الشرکه در باشگاه می باشد.

اعضا باشگاه بارسلونا به نام socis، مجمع نمایندگان یا مجمع عمومی باشگاه را تشکیل می دهند که بالاترین مقام تصمیم ساز در باشگاه بارسولنا می باشند. از سال 2016 باشگاه بارسلونا به تعداد 140.000 نفر socis یا اعضا دست پیدا کرد.

در سال 2010 فوربس (Forbes) ارزش سرمایه باشگاه بارسلونا را 752 میلیون یورو (1 میلیارد دلار) ارزیابی کرد که از این حیث تیم بارسولنا بعد از تیم های منچستر یونایتد، رئال مادرید و آرسنال به عنوان چهارمین تیم متمول با توجه به رده بندی فصل 2008-2009 قرار گرفت.

با توجه به گزارش Deloitte تیم بارسلونا در همان دوره درآمد 366 میلیون یورویی را ثبت کرد و در پشت سر رئال مادرید با 401 میلیون یورو درآمد قرار گرفت.

 در سال 2013 مجله فوربس (Forbes magazine) تیم بارسلونا را در رده سومین تیم های ورزشی ارزشمند دنیا قرار داد که سرمایه ای بالغ بر 3.2 بیلیون دلار را ثبت کرده بود. در همین دوره Deloitte بارسلونا را چهارمین تیم ثروتمند دنیا در رنکینک خود دانست چرا که بر اساس ارزیابی های این سایت تیم بارسلونا بالغ بر 484.6 بیلیون یورو در سال درآمد داشت.

در سال 2017 مجله فوربس تیم بارسولنا را در رده چهارمین تیم با ارزش دنیا با ارزش تیمی 3.64 بیلیون دلار قرار داد.

 

رکورد های باشگاه بارسلونا

ژاوی (Xavi) در حال حاضر رکورد دار بیشترین بازی با پیراهن تیم بارسلونا است که با انجام 767 بازی در این رتبه قرار دارد. وی همچنین در بازی های لالیگا با انجام 505 بازی برای تیم بارسلونا رکورد دار است. پشت سر ژاوی آندرس اینیستا (Andrés Iniesta) با مجموع 674 بازی در تمام مسابقات و 442 بازی در مسابقات لالیگا قرار دارد.

رکورد دار بیشترین گل زده برای تیم بارسلونا در تمامی مسابقات از جمله مسابقات دوستانه لونل مسی (Lionel Messi) با 594 گل تا به امروز است، وی از رکورد پائولینو آلکانترا (Paulino Alcántara) با مجموع 369 گلی که در هشت سال برای بارسلونا به ثمر رساند بالاتر ایستاده و همچنین بالاترین میزان گل زده در رقابت های رسمی با 559 گل زده را به نام خود دارد.

لیونل مسی در مسابقات اروپایی برای تیم بارسلونا موفق به، به ثمر رساندن 106، در مسابقات بین المللی 111 گل و در لیگ لالیگا موفق شده 387 گل به نام خود برای باسا ثبت کند.

در کنار مسی چهار بازیکن دیگر نیز موفق شده اند بیش از 100 گل برای تیم بارسلونا در لالیگا به ثمر برسانند که عبارتند از: سزار (César) با 190 گل، لسولو کوبالا (László Kubala) با 131 گل، لوئیس سوارز (Luis Suárez) با 112 گل و ساموئل اتوئو (amuel Eto’o) با 108 گل. بهترین گل زن کوپا دل ری برای بارسلونا جوزف سمیتایر (Josep Samitier) با به ثمر رساندن 65 گل می باشد.

لسلو کوبالا رکورد دار ثبت بیشترین گل زده در یک مسابقه در لالیگا برای بارسلونا با 7 گل در برابر اسپورتینگ خیخون (Sporting de Gijón) در سال 1952 است.

 لیونل مسی در جایگاه دوم این رده قرار دارد. او در باز در مقابل بایرن مونیخ در فصل 2012 موفق به زدن 5 گل در لیگ قهرمانان اروپا به این تیم شد. اولوگیو مارتینز (Eulogio Martínez) بهترین گلزن تیم بارسلونا در جام حذفی است. او در برابر تیم اتلتیکو مادرید در سال 1957 موفق به زدن 7 گل شد.

دروازه بانان تیم بارسولنا هم شمار قابل توجهی از افتخارات را داشته اند. در این بین زامورا ترافیس (Zamora trophies) با 20 عنوان و آنتونی رامالتس (Antoni Ramallets) و ویکتور والدز (Víctor Valdés) هر کدام با 5 بار رکورد دار بودن در لالیگا، بهترین دروازه بانان تاریخ بارسلونا بوده اند.

والدز با ثبت رکورد 0.832 گل در هر دیدار در لالیگا از این حیث رکورد دار است. او همچنین بیشترین میزان کلین شیت را در طولانی ترین رکورد حفظ دروازه با 896 دقیقه به نام خود دارد.

کلوودیو براوو (Claudio Bravo) نیز با ثبت 754 دقیقه بدون شکست در لالیگا رکورد بیشترین عدم باخت را در شروع یک فصل را به نام خود به ثبت رسانده است.

بیشترین دوره مربیگری و یا مدیریت در باشگاه بارسلونا به جک گرینول (Jack Greenwell) با 9 سال سابقه در بین سال های 1917 تا 1924 و 1931 تا 1933 می رسد. پپ گواردیولا موفق ترین مربی تیم بارسلونا به حساب می آید که موفق به کسب 14 عنوان قهرامانی در طول 4 سال با باشگاه بارسلونا شد.

موفق ترین بازیکن باشگاه بارسلونا در تمامی تاریخ این تیم لیونل مسی با کسب 33 عنوان قهرمانی به همراه تیم بارسولنا است که از این حیث بالای آندرس اینیستا با 32 عنوان قهرمانی قرار دارد.

استادیوم نیو کمپ باشگاه بارسلونا و تیم بارسا به عنوان بزرگترین ورزشگاه و یا استادیوم کل اروپا شناخته می شود. این استادیوم شاهد میزبانی بیشترین حضور تماشاگر در یک بازی با تعداد 120000 نفر در جام یوفا بوده است که در 3 مارس 1986 برگزار شد.

مدرنیزه کردن استادیوم نیو کمپ در دهه 1990 و رونمایی از تمام صندلی شدن ورزشگاه به این معنا است که این رکورد به این زودی ها و تا احتمالا افزایش ظرفیت بعدی ورزشگاه نخواهد شکست زیرا با وجود این توسعه و مدرنیزه شدن ورزشگاه نیو کمپ ظرفیت تماشاگران خود را با 99.354 نفر تقلیل داد.

El Barça de les Cinc Cope یا تیم بارسلونا تنها تیمی است در فوتبال اسپانیا که موفق شده در یک فصل 5 عنوان قهرمانی را به نام خود به ثبت برساند (در فصل 1951-1592). باشگاه بارسلونا تنها باشگاه اروپایی است که در همه ادوار رقابت های اروپایی حضور داشته باشد، یعنی درست از زمانی که در سال 1955 این تیم رقابت های اروپایی خود را آغاز کرد.

در 18 دسامبر 2009 تیم بارسلونا به تنها تیم اسپانیایی تبدیل شد که در راس قله افتخارات جهان قرار گرفت و از این حیث سه گانه شد و تبدیل به تنها تیمی در کل دنیا شود که توانسته در یک فصل شش مدال قهرمانی دریافت کند و ششگانه کند.

در ماه ژانویه سال 2018 تیم فوتبال بارسلونا فیلیپه کوتینیو (Philippe Coutinho) را از تیم لیورپول با مبلغ 120 میلیون یورو خریداری کرد که این مبلغ بالاترین میزان هزینه انتقال یک بازیکن به تیم بارسلونا در طول تاریخ این باشگاه می باشد. از سوی دیگر نیمار (Neymar) در ماه اوت 2017 تبدیل به گران ترین بازیگن انتقال یافته از بارسلونا به یک تیم دیگر یعنی پاریس سن ژرمن با ثبت رکورد 222 میلیون یورو شد.

در سال 2016  لا ماسیا (La Masia) تیم بارسولنا تبدیل به دومین مرکز بین المللی مطالعات ورزشی (CIES) و آکادمی تربیت بازیکنان حرفه ای و با عنوان تربیت بیشترین بازیکن سطح بالا در آکادمی های جهان شد.

کیت رسمی باشگاه بارسلونا و نماد رسمی این تیم

سر نخ و ایده اصلی لوگو یا نماد رسمی باشگاه بارسلونا  از یک نماد الکاس شکل گرفته شده که در بالای تاج آراگون (Crown of Aragon) و خفاش پادشاه جیمز (bat of King James) قرار دارد و توسط دو شاخه یکی از درختان لورل و دیگری از درخت خرما به هم وصل شده اند.

باشگاه پوششی را برای آرم خود (Barcelona’s coat of arms) انتخاب کرده که به عنوان نمادی برای شناسایی این تیم و شهری که در آن قرار دارد در نظر گرفته و در ابتدا دوست داشت که با نام این منطقه معرفی و شناخته شود.

در سال 1910 باشگاه با برگزاری یک رقابت در بین اعضا خود خواهان ارائه طرح های جدید برای لوگو یا نماد باشگاه شد. برنده فردی بود به نام Carles Comamala که خود در آن زمان برای باشگاه بازی می کرد.

پیشنهاد Carles Comamala تبدیل به لباس و نمادی شد که امروزه معرف باشگاه بارسلونا در همه جهان است هر چند تغییراتی جزئی را تا به امروز تجربه کرده است. در این نماد صلیب سرخ در گوشه بالا به همراه پرچم کاتالان تعبیه شده و رنگ اصلی پیراهن تیم هم در پایین آنها قرار گرفته است.

رنگ آبی و اناری و یا آبی و قرمز در سال 1900 در بازی مقابل هیسپانیا (Hispania) رونمایی شد. در آن سال نظرات رقابتی زیادی برای طراحی رنگ آبی و قرمز به عنوان پیراهن بارسا ارائه شد. بنا بر ادعای پسر اولین رئیس جمهور، آرتور ویتی (Arthur Witty) استفاده از رنگ قرمز و آبی در واقع نظر پدر او بوده است زیرا این رنگ مشابه رنگ تیم مدرسه مرکانت تیلور (Merchant Taylor’s School) بود.

اما مطابق با ادعای نویسنده ای به نام تونی اتروبل (Toni Strubell) این رنگ مربوط به انقلاب اول رابسپیر (Robespierre’s First Republic) است. در خود منطقه کاتالان یک تصور مشترک اما وجود دارد و آن هم این است که استفاده از کیت آبی و قرمز در ابتدا توسط خوان گامپر (Joan Gamper) پیشنهاد شده و این رنگ از رنگ تیم محلی بازل (FC Basel) گرفته شده است.

کیت دوم تیم بارسلونا زرد و نارنجی است و کیت دیگری که این تیم استفاده می کند کیت قرمز با نوارهای زرد است که در پرچم کاتالونیا در اغلب مواقع نیز دیده می شود.

خوردن در بارسلونا

بارسلونا شهری با بیش از 20 ستاره میشلین در تمامی رستوران هایش است. کاتالان ها خود را در غذا عالی می دانند و این را مدیون قرن ها تاریخ پیچیده می دانند که همه غذاها نشات گرفته از محصولات تازه و طبیعی پخته می شده و به این موضوع افتخار می کنند. با این حال غذا در بارسلون دارای کیفیت های متفاوتی همانند تمامی شهر های دنیا است اما با این وجود غذای خوب با کیفیت مناسب در این شهر زیاد پیدا می شود. قانون طلایی انگشت شصت را فراموش نکنید. این کار به صرفه جویی در هزینه های شما کمک زیادی خواهد کرد. به دنبال مناطق بکر و محلی بگردید با گردشگران محلی و در آنجا به دنبال رستوران ها و کافه های محلی باشید جایی که خود مردم محلی دوست دارند. بهترین ایده این است که از رستوران هایی که تبلیغ زیاد دارند دوری کنید.

بسیاری از رستوران ها منو از پیش آماده شده خود را دارند و بر روی آن نوشته اند غذای روز این به معنای یک غذای ساده و بی تکلف است که معمولا یک ظرف سالاد فصل با یک غذای اصلی و یک نوشیدنی و در برخی جاها دسر است. هر یک معمولا سه یا چهار گزینه دارند که از بین 8 تا 20 یورو هزینه هر یک از این وعده های غذایی است. به یاد داشته باشید که این غذاها زیاد نیستند. مثلا شما پول برای چند نفر می دهید ولی تنها یک یا دو نفر با این غذا سیر می شوند. یعنی آنها یک ظروف استانداردی دارند که غذا را در آن قرار می دهند و معمولا این ظروف بزرگ نیستند.

مسافر باهوش کمتر به سراغ امتحان کردن وعده های غذایی متنوع و قیمت های متفاوت می رود. در ضمن در بارسلونا می توانید رستوران های آمریکایی  و یا شمال با کیفیت و قیمت مناسب هم پیدا کنید.

سیگار کشیدن در رستوران ها ممنوع است.

غذا در بارسلون

خوبی بارسلونا این است که شما می توانید غذاهای هر قسمت از جهان را در این شهر پیدا کنید. هر چند پیشنهاد می کنیم غذاهای کاتالان را حتما امتحان کنید. در بارسلونا غذاهای دریایی همیشه عالی هستند هر چند همه آنها هم الزاما محلی نیستند مثلا برخی از مواد غذایی دریایی از مدیترانه صید می شوند.

رستوران ها و غذاخوری های مختلف در بارسلونا وافل هایی را در خیابان ها می فروشند که بوی آن دیوانه کننده است. قصد آنها این است که با این بو شما را وسوسه کنند تا از آنها خرید کنید.

تاپاس در همه رستوران ها و برخی از کافه ها فروخته می شود. تاپاس یک غذای محلی اسپانیایی است که از محله اندلس در جنوب اسپانیا سرچشمه می گیرد و از جمله غذاهای بومی کاتالان محسوب نمی شود.

در کاتالان عمدتا در هر نوبت غذا سه نوع غذا می خورند. غذای اشتها آور، غذای اصلی و دسر. البته برخی از آنها احتمالا نوشیدنی هم بعد از ناهار می نوشند. بهترین تاپاس ها را می توانید از رستوران های محلی بارسلونا و بخصوص در هنگام گذر به سمت حواشی بارسلونا پیدا کنید هر چند در همه رستوران ها این غذا طعم خوبی دارد.

تور غذایی در بارسلونا

اگر به دنبال راهی هستید که غذاهای اصیل و سنتی بارسلونا را بشناسید و تجربه کنید می توانید از تور غذایی بارسلونا استفاده کنید. در اسپانیا تورهای غذایی جالب و متنوعی وجود دارند مانند تور تاپاس، تور نوشیدنی، کلاس های آشپزی، تور خوردنی و گزینه های فراوان دیگر که انتخاب را مشکل می کنند.

  • غذا و گردش: این یک شرکت محلی است که کار آن ارائه برنامه های سفر به مناطق مختلف بارسلون و امتحان غذاهای سنتی این منطقه می باشد. آنها بیش از 40 نوع تور غذایی و محل را در بارسلون با هم ادغام کرده اند و انواع مختلفی ار تجارب آشپزی را به مسافران ارائه می دهند. از جمله فعالیت های این شرکت برگزاری تورهای مواد غذایی سنتی بارسلون، سفر به کارخانه های تولید مواد غذایی و نوشیدنی، برگزاری کلاس های آموزش آشپزی و بازدید از رستوران ها و آشپزخانه های محلی برای دیدن نحوه پخت می باشد.
  • تور محلی خوردن بارسلونا: یک کسب و کار کوچک است که عمده تمرکز خود را بر به نمایش گذاشتن بهترین غذاهای کاتالان گذاشته است. این شرکت تنها با خانواده ها و کسب و کارهای کوچک در مناطق روستایی و غیر توریستی کار می کند زیرا مناطقی هستند که گردشگران بیشتر کنجکاو خوردن تاپاس ها و نوشیدنی ها و غذاهای محلی آن ها هستند

تورهای مواد غذایی در اسپانیا متنوع هستند و می توان از آنها تورهای پیاده روی و … غذایی را بیش از 10 مورد عنوان کرد.

مواد غذایی

در چندین فروشگاه سوپر مارکت می توانید به غرفه های گسترده ای از انتخابات عالی برای خرید انواع مواد غذایی با طروف بسته بندی متنوع دست پیدا کنید. غذاهای از پیش آماده ای که می توانید تنها با 5 یورو تهیه کنید و اتفاقا طعم خوبی هم دارند.

قیمت ها

10 یور کمترین هزینه یک وعهده غذایی استاندارد در بارسلونا خواهد بود که می توانید آن را برای خوردن یک غذای ساده صرف کنید.

 

 

بازیکنان بارسلونا

تیم های اسپانیایی باید تمامی بازیکنان خود را از بازیکنان عضو اتحادیه اروپا که شهروندی این اتحادیه را دارند انتخاب کنند و تنها مجاز به استفاده از سه بازیکن غیر اتحادیه اروپایی می باشند. در زیر لیست بازیکنان تیم بارسلونا را به همراه ملیت آنها ذکر کرده ایم.

 در نظر داشته باشید تعدادی بازیکنان غیر بومی در ترکیب تیم بارسلونا دیده می شوند که این بازیکنان تابعیت دوگانه دارند و از پدر و یا مادری عضو اتحادیه اروپا هستند.

ضمن اینکه بازیکنان کشورهای ACP که امضا توافقنامه Cotonou را دارند شامل مقررات بازیکنان غیر اتحادیه اروپایی به دلیل وجود حکم قانونی Kolpak نمی شوند و به همین دلیل جزئی از سهمیه غیر اتحادیه اروپایی بارسلونا محسوب نمی شوند.

 

بازیکنان فعلی شاغل در باشگاه بارسلونا

تذکر: پرچم به کار گرفته شده در این جدول نشان دهنده ملیت بازیکن با توجه به مقررات فیفا می باشد. چرا که ممکن است برخی از بازیکنان ملیتی بیش از یک ملیت داشته باشند که بر اساس قوانین فیفا ملیت آنها در این جدول ذکر شده است.

 

شماره محل بازی نام بازیکن
1 دروازه بان Marc-André ter Stegen

مارک آندره ترشتگن

2 دفاع Nélson Semedo

نلسون سمدو

3 دفاع Gerard Piqué

(کاپیتان سوم)

جرارد پیکه

4 دفاع Ivan Rakitić

ایوان راکیتیچ

5 هافبک Sergio Busquets

(کاپیتان دوم)

سرخیو بوسکتس

6 هافبک Denis Suárez

دنیز سوارز

7 هافبک Philippe Coutinho

فیلیپو کوتینیو

8 هافبک Arthur

آرتور

9 فوروارد Luis Suárez

لوئیز سوارز

10 فوروارد Lionel Messi

(کاپیتان)

لیونل مسی

11 فوروارد Ousmane Dembélé

عثمان دمبله

12 هافبک Rafinha

رافینیا

13 دروازه بان Jasper Cillessen

جاسپر سیلسن

14 فوروارد Malcom

مالکام

15  دفاع Clément Lenglet

سلمنت لنگلت

16 هافبک  Sergi Samper

سرگی سامپر

18 دفاع  Jordi Alba

جوردی آلبا

 

19 فوروارد Munir El Haddadi

مونیر ال حدادی

 

20 هافبک
Sergi Roberto

(کاپیتان چهارم)

سرگی روبرتو

22 هافبک
Arturo Vidal

آرتور ویدال

23 دفاع Samuel Umtiti

ساموئل اومتیتی

24 دفاع Thomas Vermaelen

توماس ورمائلن

26 هافبک Carles Aleñá

کارلس آلنا

 

کادر فعلی باشگاه بارسلونا

 

موقعیت نام کادر به لاتین نام کادر به فارسی
سرمربی Ernesto Valverde ارنستو والورده
کمک مربی Jon Aspiazu جان آسپیازو
کمک مربی Joan Barbarà خوان باربارا
مربی بدنساز Antonio Gómez
Edu Pons
José Antonio Pozanco
آنتونیو گومز

ادو پونز

خوزه آنتونیو پوزانکو

مربی دروازه بانان José Ramón de la Fuente خوزه رامون د لا فوئنتا
سر ناظر Josep Boada جوزف بوآدا
ناظران Miki Albert
Ariedo Braida
Quique Costas
Jordi Melero
Urbano Ortega
Carles Rexach
میکی آلبرت

آریدو برایدا

کوئیکو کاستاس

جوردی ملرو

اوربانو اورتگا

کارلس رکساچ

فیزیوتراپیست ها Juanjo Brau
Xavi Linde
Xavi López
Jaume Munill
خوانجو براوو

ژاوی لینده

ژاوی لوپز

جوم مونیل

روانشناس Joaquín Valdés خواکیون والدز
دکترها Ramón Canal
Daniel Medina
Ricard Pruna
رامون کانال

دانیل مدینا

ریکارد پرونا

سرپرست تیم Jordi Mestre جوردی مستر
دبیر فنی فوتبال تیم Éric Abidal اریک آبیدال
مدیر تیم فوتبال José Segura خوزه سگورا
مسئول آکادمی تیم Jordi Roura جوردی رورآ
مربی تیم B Xavi García Pimienta ژاوی گارسیا پیمینتا
مربی تیم جوانان A Denis Silva دنیس سیلوا
مربی تیم جوانان B Franc Artiga فرانک آرتیگا
سرپرستان تیم های جوانان Guillermo Amor
José Mari Bakero
گوئیلرمو آمور

خوزه ماری باکرو

 

مدیریت باشگاه بارسلونا

هیئت مدیره باشگاه

 

سمت در باشگاه نام لاتین نام فارسی
مدیریت باشگاه Josep Maria Bartomeu خوزه ماریا بارتومئو
معاون اول مدیر عامل و مدیر مسئول حوزه اجتماعی Jordi Cardoner جوردی کاردونر
معون دوم مدیر عامل و مدیر مسئول حوزه ورزشی Jordi Mestre جوردی مستر
معاون سوم مدیر عامل و کمیساریای  اسپای بارسا (‘Espai Barça’) Jordi Moix جوردی مویکس
معاون چهارم مدیر عامل و خزانه دار Enrique Tombas انریکه تومباس
معاونت دیجیتال باشگاه Dídac Lee دیداک لی
معاونت بخش بسکتبال باشگاه Joan Bladé خوان بلید
نمایند باشگاه در LFPو RFEF Javier Bordas خاویر بورداس
مسئول روابط خارجی یا کمیساریای بازیکنان خارجی و امور قانونی آنها Silvio Elías سیلویو الیاس
مسئول رفاهی و امنیت باشگاه Josep Ramon Vidal-Abarca جوزف رامون ویدال آبارکا
رئیس کمیسیون اجتماعی باشگاه Pau Vilanova پاو ویلانووا
منشی باشگاه Jordi Calsamiglia جوردی کالسامیگلیا
معاون منشی باشگاه Maria Teixidor ماریا تیکسیدور
اعضاء هیئت مدیره باشگاه Jordi Argemí
Marta Plana
Josep Pont
Emili Rousaud
Oriol Tomàs
جوردی آرگمی

مارتا پلانا

جوزف پوند

امیلی روزواد

اوریال توماس

مدیر آکادمی فوتبال بارسلونا Xavier Vilajoana خاویر ویلاخوآنا

 

آکادمی جوانان بارسلونا لاماسیا (La Masia)

 

La Masia de Can Planes که معمولا به صورت کوتاه La Masia یا لاماسیا تلفظ می شود و در کاتالان به صورت lə məzi.ə تلفظ می شود آکادمی تخصصی فوتبال تیم بارسلونا اسپانیا است. جالب است بدانید این نام به زبان انگلیسی به معنی Farmhouse به معنی خانه رعیتی یا روستایی خوانده می شود و دلیل این هم آن بوده که این مکان قبلا به عنوان یک خانه روستایی مورد استفاده قرار می گرفته و بعد ها توسط مدیر وقت باشگاه بارسلونا خریداری شده و به این آکادمی تبدیل شده و به مرور زمان توسعه یافته و بازسازی های زیادی روی آن انجام شده است.

لاماسیا که به عنوان آکادمی جوانان باشگاه بارسلونا تعریف می شود یک آکادمی کاملا حرفه ای و فوق العاده است که هر ساله تعداد زیادی از خانواده ها به منظور موفقیت فرزندان خود در دنیای فوتبال به دنبال راهی برای رساندن فرزندان خود به این آکادمی هستند.

لاماسیا و یا آکادمی جوانان بارسلونا دارای بیش از 300 بازیکن جوان است. این آکادمی از سال 2002 به همواره اگر به عنوان اولین و معتبرترین آکادمی شناخته نشود قطعا عنوان دوم را به دست خواهد آورد.

این آکادمی نقش بسیار مهمی در موفقیت های تیم بارسلونا داشته است و تعداد زیادی از بازیکنان مطرح اسپانیا و سایر نقاط دنیا در این آکادمی آموزش های تخصصی خود را پشت سر گذاشته و رشد کرده اند.

در سال 2010 آکادمی لاماسیا تنها آکادمی بود که سه بازیکن آموزش دیده در این آکادمی به عنوان نامزد های توپ طلای بهترین بازیکن دنیا انتخاب شده بودند. آندرس اینیستا، لیونل مسی و ژاوی سه بازیکن نامزد این سال بودند.

بعضا لاماسیا را به نام تنها محل داشتن امکانات کامل آموزشی فوتبال در بارسلونا می دانند. این آکادمی در نزدیک ورزشگاه نیو کمپ واقع شده است و در منطقه لس کورتس (Les Corts) بارسلونا قرار دارد.

ساختمان اصلی این آکادمی همانگونه که توضیح داده شد ساختمانی اصیل در یک منطقه باستانی در کشور اسپانیا و شهر بارسلونا و در منطقه کاتالان بوده است.

این ساختمان در سال 1702 ساخته شده است و بعد از اینکه این ساختمان توسط مدیران اسبق باشگاه خریداری شد در سال 1957 و زمانی که ورزشگاه نیو کمپ بازسازی می شد این ساختمان نیز بصورت کلی بازسازی و به شکل تقریبی امروزی در آمد.

در ابتدا این ساختمان به عنوان ستاد اجتماعی و یا مردمی باشگاه در نظر گرفته شده بود و مدیران باشگاه در آن انجام وظیفه می کردند. اما با توسعه باشگاه و رشد زیر ساخت ها به تدریج این دفتر و یا ساختمان برای فعالیت مدیران باشگاه بسیار کوچک بود از این رو در 20 اکتبر 1979 دفتر باشگاه تغییر کرد و این ساختمان تبدیل به خوابگاهی برای بازیکنان خارجی تیم شد.

در تاریخ 30 ژوئن 2011 لاماسیا به مقر بازیکنانی تبدیل شده بود که در تلاش بودند تا به بالاترین سطح بازیکنان فوتبال دنیا برسند و به عنوان یک بازیکن حرفه ای در باشگاه بارسلونا و یا سایر تیم ها بازی کنند.

پس از آن در یک مراسم ساده درب های این آکادمی بسته شد و کمپر (Ciutat Esportiva Joan Gamper) به عنوان محل اقامت بازیکنان خارجی در نظر گرفته شد.

تاریخچه لا ماسیا

La Masia de Can Flates یک مزرعه قدیمی در کاتالان بود که در سال 1702 ساخته شده بود. در سال 1979 باشگاه بارسلونا از این مکان برای اولین بار برای فوتبالیست های جوان خود که از خارج از بارسلونا به این شهر آمده بودند استفاده کرد.

در ابتدا ایده اینکه این مکان به عنوان یک آکادمی فوتبال در نظر گرفته شود توسط یوهان کرایف (ohan Cruyff) به نونز (Núñez) پیشنهاد داده شد. با طرح این ایده اداره اوریال تورت (Oriol Tort) مسئولیت بازسازی و ایجاد تسهیلات لازم برای این کار را بر عهده گرفت.

در سال 2011 مطابق با یک اعلامیه رسمی باشگاه بارسلونا اعلام کرد که تمامی فعالیت های آموزشی فوتبال خود را به La Ciutat Esportiva Joan Gamper انتقال خواهد داد.

بعد از اینکه بازیکنان تیم بارسلونا B موفق شدند در بازی های خانگی افتخاراتی را به دست بیاورند لاماسیا بیشتر مورد توجه قرار گرفت. در این خصوص روری اسمیت (Rory Smith) در روزنامه دیلی تلگراف (The Daily Telegraph) که لاماسیا به زودی جای آکادمی افسانه ای آژاکس را به عنوان خط تولید بازیکن حرفه ای خواهد گرفت.

موفقیت ها و شهرت اخیر آکادمی فوتبال بارسلونا یعنیلاماسیا باعث شد آین هاوکی (Ian Hawkey) در روزنامه تایمز (The Times) با اشاره به دوره های آموزشی سال 1987 و رونمایی از بازیکنانی فوق العاده ای مانند سسک فابرگاس (Cesc Fàbregas)، لیونل مسی (Lionel Messi) ، جرارد پیکه (Gerard Piqué) و پدرو (Pedro) درج شد.

در سال 2000 لوئیس ون گال (Louis van Gaal) سر مربی تیم اول بارسلونا به شدت در رسانه های ورزشی اسپانیا مورد توجه قرار گرفت زیرا رویای تحقق موفقیت با بازیکنان جوان و اغلب بومی و خانگی که شامل 11 بازیکن بومی در لیگ قهرمانان اروپا را در سر داشت.

 اولین تیم در سال 2009 با 8 بازیکن بومی آموزش دیده در آکادمی لا ماسیا موفق به کسب قهرمانی شد.

از سال 1979 تا سال 2009 در مجموع 440 بازیکن خانه و خانواده هایشان را رها کردند و در این آکادمی دروه های حرفه ای فوتبال را پشت سر گذاشتند. حدودی نیمی از این بازیکنان از کاتالونیا بودند و بقیه بازیکنان از سایر مناطق پادشاهی اسپانیا و حتی فراتر از آن بودند.

در این بین 15 بازیکن از کشور کامرون، 7 بازیکن از برزیل، 5 بازیکن از سنگال و 3 بازیکن از آرژانتین در این دوره ها شرکت کردند. از بین این 440 نفر که در این آکادمی دوره دیدند تنها 40 نفر از آنها در تیم الف بارسلونا مشغول به بازی شدند.

فلسفه وجودی لاماسیا

” بازیکنانی که دوره های آموزشی خود را در لاماسیا می بینند چیزی فراتر از سایر بازیکنان دنیا را دارند، این یعنی اینکه این بازیکن از همان کودکی با پیراهن بارسلونا بزرگ شده و از کودکی این پیراهن را بر تن کرده است”. این سخن مربوط به پپ گواردیولا مربی اسبق بارسلونا در مورد لاماسیا است.

پپ سگورا (Pep Segura) مدیر فنی پیشین باشگاه بارسلونا موفقیت باشگاه بارسلونا را در یک فلسفه خلاصه می کند (( فلسفه بازی)) وی اعتقاد داشت ” موفقیت ایجاد و رسیدن به یک فلسفه و یک ذهنیت از بالا تا پایین باشگاه است”

این فلسفه شامل تعریفی کلی از ورزش فوتبال بصورت کار تیمی است که با ریشه اصلی فوتبال در اسپانیا باید مخلوط شود و آن هم لمس توپ فقط برای یک بار بود یعنی یک ضربه به توپ که ما آن را امروزه تیکی تاکا (tiqui-taka) می نامیم.

رویکرد فوتبال کلی یا فوتبال گروهی با دیدگاه و نظر اولیه فوتبال هلند و از طریق یوهان کرایف شکل گرفت. این نوع سبک بازی فوتبال تیمی به بازیکنانی نیاز دارد تا در شکل گیری یک حرکت سیال به همدیگر کمک کنند، بازیکنان باید بتوانند در هر شرایطی موقعیت خود را سریع تغییر دهند.

در  آکادمی لا ماسیا و در فوتبال زیر مجموعه و جوانان باشگاه بارسلونا تمرکز زیادی بر روی توانایی فنی بازیکنان وجود دارد تا بتوانند تغییرات درونی را به عنوان یک پیش نیاز برای فوتبال در خود ایجاد کنند.

یک دلیل اصلی برای موفقیت باشگاه بارسلونا اتحاد و تعهد به تیم است و بازیکن باید از خود خویشتن عبور کند و به حرکات تیم توجه نماید. گواردیولا خود نمونه ای محرز و مشخص از این سبک فوتبال بود و به عنوان یک هافبک محوری به این درک عمیق رسیده بود. به دنبال او دو هافبک معروف و دوست داشتنی فوتبال بارسلونا و اسپانیا یعنی ژاوی و اینیستا از این سبک فوتبال دفاع و پیروی و در واقع نگهبانی کردند.

یکی دیگر از جنبه های آکادمی لاماسیا شخصیت ملی و استقلالی کاتالان آن است که شکلی که با بازیکنان استقلال و در خدمت بودن تیمی را با حس قوی و مشخصی از ساختار های فرهنگی آموزش می دهند.

تاثیرات لاماسیا در دنیای فوتبال

در سال 2009 لیونل مسی تبدیل به اولین بازیکنی شد که جایزه توپ طلای بهترین بازیکن دنیا را در اروپا و جهان را از دانش اموزان لاماسیا به دست اورد.

به دنبال آن در سال 2010 در جام جهانی فوتبال تیم ملی اسپانیا موفق شد تا فاتح جام جهانی فوتبال باشد و بدون شک دلیل اصلی ان حضور 7 بازیکن از دانش آموزان اسبق لا ماسیا در ترکیب اصلی تیم اسپانیا بود. در واقع این یک رکورد برای یک تیم ملی بود که با داشتن 7 بازیکن از یک تیم باشگاهی موفق شود به راحتی جام جهانی را با هماهنگی بالا به دست بیاورد.

یوآخیم لو (Joachim Löw) در خصوص بازی بازیکنان تیم اسپانیا بعد از اینکه تیمش در مقابل اسپانیا شکست خورد گفت ” شما در هر پاسی که داده می شود می توانید همه بازیکنان تیم اسپانیا را ببینید، این سبکی که اسپانیا بازی می کند سبکی است که تیم بارسلونا بازی می کند، به سختی می توان توپ را از چنین تیمی گرفت و یا حتی به آنها ضربه ای زد، آنها خیالی آرام و مطمئن فوتبال بازی می کنند و توپ را در همه جا پخش می کنند”

در تایخ 25 نوامبر 2012 بارسلونا برای اولین بار با یک تیم 11 نفره که تماما از بازیکنان آموزش دیده در لاماسیا بودند در یکی از مسابقات لالیگا حاضر شد و بازی  فوق العاده ای را به نمایش گذاشت. در این بازی بعد از اینکه دنی آلویز (Dani Alves) مصدوم شد مارتین مونتویا (Martín Montoya) جای او را در زمین گرفت و از دقیقه 6 تیم بارسلونا تماما با بازیکنان لاماسیا خود یعنی ویکتور والدس، جوردی آلبا، کارلس پویول، جرارد پیکه، مونتویا، بوسکتس، ژاوی، اینیستا، سسک فابرگاس، پدرو و مسی ادامه بازی را بازی کرد.

فارغ التحصیلان قابل توجه از لا ماسیا

بسیاری از بازیکنانی که دوره های آموزشی خود را در آکادمی فوتبال بارسولنا یا لاماسیا گذرانده اند توانسته اند چه در خود بارسلونا و چه در سایر تیم های فوتبال دنیا و باشگاه های معروف جهان به صورت حرفه ای فوتبال را دنبال کنند و در زیر به مهم ترین این بازیکنان اشاره خواهد شد که حداقل 100 بازی در لیگ های معتبر با تیم های حرفه ای انجام داده اند.

نام بازیکن ملیت موقعیت بازی زمان آموزش در بارسلونا تعداد حضور در بازی های سطح حرفه ای تعداد گل
Xavi

ژاوی

اسپانیا هافبک 1998–2015 505 58
Andrés Iniesta

آندرس اینیستا

اسپانیا هافبک 2002– 2018 435 35
Lionel Messi

لیونل مسی

آرژانتین مهاجم 2004– ¤ 414 378
Carles Puyol

کارلوس پویول

اسپانیا دفاع 1999–2014 392 12
Víctor Valdés

ویکتور والدز

اسپانیا دروازه بان 2002–2014 387 0
Guillermo Amor

گوئیلرمو آمور

اسپانیا هافبک 1988–1998 311 47
Sergio Busquets

سرخیو بوسکست

اسپانیا هافبک 2008– ¤ 305 7
Gerard Piqué

جرارد پیکه

اسپانیا دفاع 2008– ¤ 270 23
Sergi Barjuán

سرجی باراوان

اسپانیا دفاع 1993–2002 267 6
Pep Guardiola

پپ گواردیولا

اسپانیا هافبک 1990–2001 263 6
Francisco Carrasco

فرانسیسکو کاراسکو

اسپانیا مهاجم 1978–1989 262 49
Tente Sánchez

تنته سانچز

اسپانیا هافبک 1976–1986 236 16
Cesc Fàbregas

سس فابرگاس

اسپانیا هافبک 2011–2014 96 28
Pedro

پدرو

اسپانیا مهاجم 2007–2015 204 58
Albert Ferrer

آلبرت فرر

اسپانیا دفاع 1990–1998 204 1
Antonio Olmo

آنتونیو اولمو

اسپانیا دفاع 1976–1984 188 4
Jordi Alba

جوردی آلبا

اسپانیا دفاع 2012– ¤ 155 6
Gabri García

گابری گارسیا

اسپانیا هافبک 1999–2006 129 7
Oleguer Presas

اولگوئر پرزز

اسپانیا دفاع 2001–2008 127 1
Sergi Roberto

سرگی روبرتو

اسپانیا هافبک 2010– ¤ 121 1
Ramón Calderé

رومن کالدر

اسپانیا هافبک 1984–1988 110 15
Bojan Krkić

بوخان کرکیچ

اسپانیا مهاجم 2007–2011 104 26

 

کمپ های فوتبال باشگاه بارسلونا اسپانیا

کمپ های آموزش باشگاه ورزشی بارسلونا اسپانیا همواره به عنوان برترین کمپ های فوتبال در دنیا شناخته می شوند. باشگاه بارسلونا بصورت متمرکز در آکادمی ورزشی خود به نام لا ماسیا (LA MASIA) هر ساله تعداد حداقل 200 نفر را به عنوان دانش آموزان جدید انتخاب و سایر بازیکنان مورد نظر این باشگاه هم می توانند در کمپ های تخصصی این باشگاه در بارسولنا، کاتالونیا، سراسر اسپانیا و البته بسیاری دیگر از نقاط دنیا حضور پیدا کرده و بعد از تست و ثبت نام در این آموزش ها حضور پیدا کنند.

باشگاه بارسلونا بازیکنان جوان بین 11 تا 17 سال را که علاقمند به بازی برای تیم بارسلونا و یا در سطح یک فوتبال دنیا هستند و مایل به توسعه مهارت های دانشی و فنی خود در زمینه فوتبال هستند را بصورت کامل و یا حتی فراتر از آن آموزش می دهد.

کمپ های فوتبال بارسلونا هموراه بهترین مکان ها برای داشتن احساس یک بازیکن فوتبال حرفه ای می باشد چرا که نه تنها بهترین امکانات و زیر ساخت ها برای تمرین بازیکنان در نظر گرفته شده است بلکه تمامی دوره ها و آموزش ها زیر نظر بهترین مربیان و متخصصین در دنیا انجام می شود.

در کمپ های آموزش فوتبال بارسلونا نه تنها می توانند دانش آموزان به کشف تاکتیک های جدید برای خود بپردازد بلکه تمامی مهارت های ذهنی و فیزیکی مورد نیاز نیز به خوبی در برنامه های آموزشی آنها دیده شده است.

مربیانی که برای این کمپ ها در نظر گرفته شده اغلب دو زبانه انگلیسی – اسپانیایی هستند و یا از مترجمین قوی بهره مند می باشند تا اطمینان یابند تا جلسات آموزشی منحصر به فرد برای هر دانش آموز به خوبی اجرا می شود و دانش اموزان چیزی را احساس کمبود نکنند. این کمپ های به گونه ای برنامه ریزی شده تا تمامی تمرین ها تا حدود زیادی مشابه تمرین اصلی تیم بارسلونا باشد و تمامی مهارت های مورد نیاز برای بازیکنان توصیف و ارائه می شود.

بازیکنانی که در کمپ های ورزشی باشگاه بارسلونا ثبت نام می کنند همچنین می توانند در کنار آموزش های حرفه ای خود به امکاناتی همچون محل اقامت برجسته و عالی، دسترسی به کارگاه های آموزشی فوتبال بارسلونا و امکانات تمرینی این باشگاه، بازید و گشت و گذار در شهرو مجموعه های تفریحی و بازدید از بازی های باشگاه بارسلونا و امکانات ورزشگاه نیو کمپ و غیره نیز دستیابی داشته باشند.

کمپ های باشگاه بارسلونا چیزی بیش از یک کمپ معمولی

  • یاد بگیرید چگونه مثل مسی فوتبال بازی کنید

بارسلونا دارای یک سبک منحصر به فرد برای بازی فوتبال است که باعث تفاوت این تیم نسبت به سایر تیم های حرفه ای دیگر شده است. شما در این کمپ ها یاد می گیرد چگونه همانند بازیکنانی مانند مسی، ژاوی، اینیستا و بوسکست فوتبال بازی کنید. در این دوره ها ما کلماتی ماننند رهبری، نظم، احترام، کار گروهی، تلاش، شور و شوق و جنگندگی را به صورت الهام بخش به شما یاد خواهند داد.

  • روش فوتبال بارسلونا

بازیکنان تیم بارسلونا اغلب از دانش آموزان این تیم بوده اند که در آکادمی ها و یا کمپ های این باشگاه دوره دیده اند. سبک بازی این تیم دقیقا همان سبک بازی است که در مدارس و کمپ ها به آنها آموزش داده شده است. بازیکنانی مانند مسی و ژاوی و اینیستا ابتدا یاد گرفته اند که همانند یک سیستم فوتبال بازی کنند.

  • مربیان بارسلونا

یک مدیر فنی رسمی به همراه یک مربی یوفا و بازیکنان اسبق تیم بارسلونا اغلب تمامی جلسات کمپ های باشگاه بارسلونا را نظارت می کنند و تمامی مربیانی که این کمپ ها را مدیریت می کنند و آموزش می دهند خود از بازیکنان پیشین بارسلونا و از حرفه ای ترین ها بوده اند.

  • سبک تمرین کمپ های باشگاه بارسلونا

سبک تمرین اصلی تیم بارسلونا بر اساس همکاری گروهی و لمس یک بار توپ و یا تک ضربه به توپ است. تمامی این تمرین ها به همراه آموزش ها ذهنی و مهارت های رفتاری در زیر نظر بهترین مربیان و روانشناسان و با نظارت کامل مدیران و مسئولان باشگاه انجام می شود.

  • مهارت های تاکتیکی

جلسات و تمرین های کمپ های ورزشی باشگاه بارسلونا به شکلی برنامه ریزی و طراحی شده است تا بازیکنان با تکنیک ها و تمرین های پایه ای، مدام و با سرعت بالا آشنا شوند. بازیکن بعد از مدتی تمرین با تیم به دیدگاه جامعی از تاکتیک های مختلف تیمی دست می یابد و نقش و موقعیت خود را در تیم به همراه ارزش هایی که برای یک تیم دارد درک خواهد کرد.

  • روش آکادمی فوتبال بارسلونا

در کمپ های روزشی بارسلونا همانند آکادمی های این تیم بر اساس یک روش شناسی دقیق به بازیکنان روحیه خلاق و حمله کننده آموزش داده می شود. آنها یاد می گیرند که ارزش های خود را تقویت کنند و به موضوعاتی مانند احترام، تلاش، جاه طلبی، کار گروهی و فروتنی به خوبی مشرف خواهند شد.

  • آموزش فنی

بازیکنان کمپ بارسلونا با تمرینات مشابهی که بازیکنان بزرگی همچون مسی، ژاوی و اینیستا تمرین کرده اند آموزش داده می شود. جلسات تمرینی به شکلی برای بازیکنان طراحی شده است تا تاکتیک های پایه ای، دقت و مداومت و سرعت در بازی را به خوبی در آنها نهادینه کند. در این کمپ ها بازیکنان نه تنها دانش خود را برای بازی زیبا گسترش خواهند داد بلکه روش فوتبال بارسایی را هم به دانش خود اضافه خواهند کرد.

  • آموزش تاکتیکی

برنامه تاکتیکی به طور خاص به نحوه بازی کردن هر بازیکن می پردازد. با استفاده از روش های خاص باشگاه بارسلونا بازیکنان به دیدگاه جامع و درک عمیقی از کار و نقش خود در زمین پی خواهند برد. به دنبال آن تمرینات خاص گروهی برای شناسایی موقعیت های مختلف برای بازیکنان طراحی شده است تا بتوانند در هر موقعیت بهترین تصمیم ها را در کمترین زمان ممکن بگیرند.

  • روانشناسی

یک بازیکن خوب فوتبال شخصی است که علاوه بر دانش فنی و تاکتیکی الا و کار با توپ بسیار خوب بتواند روحیات، رفتار و اعصاب خود را در هر مرحله به خوبی کنترل کند. در کمپ های فوتبال بارسلونا با استفاده از بهترین روانشناسان بچه ها از همان کودکی موضوع کنترل رفتار و رفتار حرفه ای را آموزش خواهند دید.

  • آموزش دروازه بانان

در تمامی کمپ های ورزشی بارسلونا دوره های آموزشی خاصی برای دروازه بانان در نظر گرفته شده است. در طول این تمرین ها افرادی که استعداد زیادی برای دروازه بانی دارند شناسایی و با بهترین متد ها آموزش می بینند تا نقش و موقعیت خود را در تیم بدانند. مربی های انتخاب شده برای این کمپ ها همه در سطح جهانی هستند و طراحی تمرین های آنها همان برنامه های تمرینی است که برای دروازه بانانی مانند ویکتور والدز و یا پپه رینا برنامه ریزی شده است.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
تلگرام
واتساپ
ایمیل

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.