شماره تماس : 23-88641720

کرواسی

جمهوری کرواسی کشوری است واقع در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا)

پایتخت  زاگرب
واحد پول کونا
زبان کرواتی
آب و هوا  شمال کرواسی دارای آب و هوای معتدل قاره ای است در حالی که مناطق مرکزی و مرتفع آن دارای آب و هوای کوهستانی است
جمعیت ۴٬۴۵۳٬۵۰۰  میلیون نفر
پیش شماره 00385
مذهب 93% مسیحی و 2% مسلمان
مساحت ۵۶٬۵۴۲کیلومتر مربع
همسایه ها از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته نگرو و دریای آدریاتیک هم مرز می‌باشد


کرواسی یک کشور مدیترانه ای است که به عنوان پل مرکزی اروپا و بالکان شناخته می شود. این کشور از طرف شرق با دریای آدریاتیک و از غرب با ایتالیا همسایه است. در شمال غربی این کشور اسلوونی، در شمال مجارستان، در جنوب شرقی بوسنی و هرزگوین ، در شرق با صربستان و نهایتا از طرف شمال با مونتنگرو مجاورت دارد.

کرواسی

این کشور به سه منطقه مهم طبقه بندی می شود: کرواسی پائین، کرواسی لیتوانی و کرواسی کوهستانی. مهم ترین شهرهای  کرواسی را می توان به ترتیب زیر دانست:

زاگرب: پایتخت و بزرگترین شهر کرواسی

دوبرونیک: شهر تاریخی ساحلی  و یکی از میراث جهانی ثبت شده در یونسکو

اسپلیت: شهری باستانی و بندی با خرابه های رومی زیاد

اوساژک: یک شهر مهم در کرواسی و پایتخت اسلوونی

سیساک: بزرگترین بندر کرواسی و شهری که سه رودخانه در آن جریان دارد.

اسلاونسکی برود: یکی از شهر های تاریخی و خط دفاعی مهم سابق ارتش عثمانی

رجکا: بزرگترین و مهمترین بندر کرواسی

واراژین: پایتخت باروک و قبلی کرواسی

زادار: بزرگترین شهر شمالی و مرکز دالماتیا با یک پیشینه زیاد و غنی

سایر مناطق دیدنی و گردشگری کرواسی

  • پارک ملی کرکا: یک رودخانه دره ای در نزدیکی سییبنیک
  • جزیره کرس
  • جزیره هاور
  • جزیره براک
  • جزیره کرکا
  • جزیره سولتا
  • ماکاراسکا واقع در منطقه ای که رودخانه ای به همین نام دارد
  • پارک ملی پلیتویس
  • زومبریک – منطقه ای کوهستانی در بین مرز کرواسی و اسلوونی

آب و هوا

شمال کرواسی دارای آب و هوایی معتدل و قاره ای است ولی در مناطق مرکزی آب و هوای کوهستانی غالب دارد. همه سواحل کرواسی به سمت دریای آدریاتیک دارای آب و هوای مدیترانه ای و معتدل است. بهار و پائیز آب و هوایی این سواحل ملایم و در زمستان سرد و تابستانی تقریبا گرم دارد. در ژوئیه میانگین هوا به -10 درجه سانتی گراد می رسد و در اوت دمای هوا تا 39 درجه هم پیش می رود.

زمین

از نقطه نظر جغرافیایی کرواسی دارای دشت های صاف و متناسب بریا کشاورزی بصورت زیاد در امتداد مرز مجارستان است. این کشور کوه های زیادی در این قسمت ندارد و در امتداد سواحل آدریاتیک نیز کوه های کم ارتفاع و خاک های متنوعی دارد. بلندترین منطقه این کشور جزیره کرک و کروس هستند. بزرگترین نقطه  آن دینارا با 1830 متر ارتفاع است.

تعطیلات رسمی در کرواسی

  • 1 ژانویه: روز آغاز سال نو
  • 6 ژانویه: ظهور و تجلی عیسی
  • روز عید پاک
  • روز پس از عید پاک
  • 1 می روز جهانی کارگر
  • 22 ژوئن روز مبارزه علیه فاشیست
  • 25 ژوئن روز ملی کرواسی
  • 5 اوت: روز شکر گذاری و پیروزی مدافعان کرواسی
  • 15 آگوست روز منصوب به حضرت مریم
  • 8 اکتبر روز استقلال کرواسی
  • 25 دسامبر روز کریسمس

سفر به کرواسی

هر چند کرواسی جزو کشور های متعهد به اجرای شنگن می باشد ولی هنوز خود را زیاد درگیر معاهده شنگن نکرده است. شهروندان اتحادیه اروپا  و مناطق آزاد تجاری اروپا مانند ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس تنها با در دست داشتن یک کارت شناسایی و یا پاسپورت می توانند وارد کرواسی شوند ولی سایر کشور های برای ورود به کرواسی باید ویزا دریافت کنند.

سفر از طرف از هریک از کشور ها چه عضو شنگن باشند یا نباشند به کرواسی نیازمند داشتن شرایط مشخص و استاندارد مسافرتی به این کشور می باشد. برای این موضوع حتما قبل از مسافرت به کرواسی باید از کنسولگری کرواسی در کشور خودتان و یا از یک موسسه حقوقی معتبر شرایط مهاجرت و مسافرت به این کشور را جست و جو نمایید.

شرط اساسی ورود به کرواسی بخصوص از سمت کشور هایی مانند ایران داشتن ویزا توریستی و یا اقامت موقت در کرواسی است که باید این ویزا از سفارت کرواسی در کشور خودتان یعنی ایران درخواست شود. هزینه دریافت ویزای اقامت کوتاه مدت در کرواسی حدودا 35 یورو به هزینه خود کشور کرواسی می باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط دریافت ویزا و روش درخواست ویزا ررا از کارشناسان موسسه حقوقی سیاحتگران ساحل آفتاب کسب نمایید.

راه های مسافرت به کرواسی

ار طریق هواپیما

تنها پرواز های غیر اروپایی به کشور کرواسی  از فرودگاه بن گوریون و دوحه صورت می گیرد. البته کشور های ژاپن و استرالیا هم دارای پرواز هایی به این کشور هستند.

بوسیله قطار

شبکه راه آهن کرواسی همه شهر های این کشور را به خوبی پوشش می دهد البته به غیر از دوبرونیک . کشور های مختلفی از اروپا مانند اتریش، اسلوونی، ایتالیا، بوسنی و هرزگوین و صربستان خطوط مستقیم ریلی به داخل کرواسی دارند. بنابراین اگر شما وارد کشوری اروپایی دیگر شده باشید و تمایل داشته باشید به کرواسی مسافرت کنید بهتر است قبلا از اینکه خط ریلی برای ورود به این کشور هست یا نه اطلاعات لازم را به دست بیاورید. اما اغلب کشور های اروپایی بصورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق خطوط ریلی به کرواسی راه دارند.

بوسیله خودرو شخصی

این موضوع اغلب برای افراد ساکن در اروپا امکان پذیر می باشد. رانندگی و ورود به کشور کرواسی با خودرو شخصی نیازمند ارائه گواهینامه معتبر رانندگی، بیمه شخص ثالث و اسناد مالکیت و یا اجاره خودرو می باشد شماره امداد خودرویی در کرواسی برای راهنمایی سفر 1987 است. سرعت مجاز در کرواسی مطابق با زیر است:

  • 50 کیلومتر در ساعت در مناطق مسکونی
  • 90 کیلومتر در ساعت در خارج از مناطق مسکونی
  • 110 کیلومتر در ساعت در مسیر های اصلی
  • 130 کیلومتر در ساعت در بزرگراه ها
  • 80 کیلومتر در ساعت برای وسایل نقلیه نیمه سنگین و سنگین مانند تریلر
  • 80 کیلومتر در ساعت برای اتوبوس ها و وسایل حمل و نقل عمومی سنگین.

هنگام رانندگی در باران شرایط و سرعت مجاز متفاوت می شود . در زمستان علی رغم چراغ های جلو باید مه شکن در شب روشن باشد. رانندگی با حالت مستی جرائم سنگینی دارد  و استفاده از کمربند ایمنی الزامی است.

بوسیله اتوبوس

ارزان ترین راه سفر به کرواسی استفاده از اتوبوس های بیرون شهری است. کشور هایی مانند ایتالیا و بسیاری دیگر از کشور های اروپایی خطوط مستقیم اتوبوس و جاده ای به کرواسی دارند و سایر کشور های اروپایی دیگر نیز خطوط و شرایط مسافرت با اتوبوس بصورت غیر مستقیم به این کشور را مهیا نموده اند.

بوسیله قایق و خطوط آبی

مسافرت به کرواسی از سمت کشور هایی که مرز آبی با کرواسی دارند به این کشور نیز مهیا شده است. این نوع حمل و نقل هم ارزان است و هم بهترین راه برای دیدن جزایر زیبای دریای آدریاتیک.

حمل و نقل   و مسافرت داخلی در کرواسی

به وسیله هواپیما

شرکت هواپیمایی ملی کرواسی تمامی شهر های کرواسی را به یکدیگر متصل کرده است اما به دلیل اینکه اغلب شهر های کرواسی مسافت زیادی با هم ندارند اغلب برای مسافرت هوایی در این کشور با هواپیما برای مسافرت به سایر نقاط اروپا و جهان و یا شهرهایی  همچون جاگرب و دابروونیک استفاده می شود. پروازهای داخلی اغلب برای صرفه جویی در زمان مورد استفاده است. در تابستان نیز پروازهای داخلی به مقاصد اسپلیت و اسژک هم از پروازها محبوب این کشور است.

بوسیله قطار

مسافرت با قطار در کرواسی هر روز رو به بهبود است و زیر ساخت های این شبکه ارتباطی هر روز بهتر می شود. قطارها اغلب در کرواسی ار مدرن ترین و پیشرفته ترین قطار های حمل و نقلی هستند.

شبکه ریلی کرواسی نیز همه شهر های این کشور را به هم متصل کرده است البته به غیر از شهر دوبروونیک. برای بازدید از این شهر ابتدا باید به اسپلیت با قطار رفته و از آنجا با اتوبوس به دوبروونیک سفر کنید هر چند اتوبوس مستقل هم دارد. راه آهن هنوز هم ارزان ترین شبکه ارتباطی داخلی در کرواسی است هر چند شاید بیشترین مسیری که یک ایستگاه قطار دارد 160 کیلومتر باشد . قطار های مدرن کرواسی بسیار راحت  و سریع هستند. دورترین مقصد قطار مسافرت از زاگرب به اسپلیت است که 5.5 ساعت به طول می انجامد . شما حتی با رزرو زودتر از موقع بلیط قطار تخفیف های خوبی هم دریافت  خواهید کرد.

با اتوبوس

یک شبکه بسیار منظم و جامع اتوبوس رانی در تمامی بخش ها و شهرهای کرواسی طراحی شده است. خدمات رسانی شبکه اتوبوس رانی در تمامی شهر ها و حتی مترو دیده می شود. شبکه اصلی و  مرکزی اتوبوس رانی کرواسی در زاگرب یعنی پایتخت قرار دارد. هر چند در شبکه ریلی کرواسی هم پیشرفت های زیادی دیده می شود ولی همچنان شبکه اتوبوس رانی محبوب تر و حتی در بسیاری از مناطق به صرفه تر و سریع تر است.

بوسیله قایق

کرواسی کشوری است با صد ها جزیره زیبا و دست نیافتنی که تنها راه بازدید از این جزایر استفاده از شبکه ارتباطی قایقرانی در این کشور است. کشتی های کوچک و کاتامان ها تنها وسیله های ارتباطی برخی از این جزایر هستند. هر چند خدمات رسانی در ماه های گرم سال  بیشتر انجام می شود و البته در همین ماه ها رفتن به برخی از این جزایر گران تر و مشکل تر است و ان هم به این دلیل است که اغلب خدمات قایقرانی کرواسی به جزایر بزرگتر و محبوب تر انجام می شود و جزایر کوچک تر و نزدیک تر به دلیل اینکه کم تر مشتری و یا صرفه اقتصادی دارد انجام نمی شود. ضمن اینکه اغلب کشتی ها به جزایر خدمات می دهند که در ان سکنه ای زندگی می کنند و تقاضا بیشتر است.

با  خودرو

جاده ها در کرواسی معمولا خوب نگهداری می شوند ولی با این وجود اغلب جاده ها دارای منحنی ها و پیچ و تاب های زیادی است. بزرگراه در کرواسی کمتر دیده می شود و اغلب برای یافتن یک بزرگراه خوب باید چندین کیلومتر رانندگی کنید. محدودیت سرعت در اغلب مناطق بین 60 تا 90 کیلومتر در ساعت دیده شده است و اصلا توصیه به سرعت بالاتر هم نمی شود بخصوص اگر در شب رانندگی می کنید.

اجاره یک خودرو در کرواسی تقریبا متناسب با نرخ اتحادیه اروپا و حدود 40 یورو است. در اغلب مناطق کرواسی سازمان های اجاره خودرو دیده می شوند. شما با اجاره یک خودرو در کرواسی و با داشتن گواهینامه معتبر می توانید در اغلب کشور های اروپایی رانندگی کنید. برای رانندگی در بزرگراه های کرواسی باید عوارض پرداخت نمایید در غیر اینصورت جریمه می شوید. معمولا در تابستان بخصوص در مناطق ساحلی کرواسی جای پارک پیدا نمی شود هر چند هزینه پارک خودرو حدود 7 پوند از سایر مناطق بیشتر است. اما در فضاهای دورتر از مناطق پر طرفدار راحت جای پارک پیدا خواهید کرد.  ضمن اینکه در مراکز خرید و سالن های ورزشی و رستوران ها و … معمولا جای پارک تعبیه شده و رایگان می باشد.

با تاکسی

شما می توانید از خدمات تاکسی رانی کرواسی با شماره 970 در همه مناطق این کشور بهره مند باشید. شبکه تاکسی رانی کرواسی خصوصی است  و عمدتا در دسترس می باشد.

پیاده روی

شهر های کرواسی ارزش این را دارد که برای دیدن مناطق مختلف و یا رفتن به جاهای متفاوت با کمی گذاشتن وقت پیاده روی کنید.  پیاده روی عوارض و هزینه های زیادی ندارد و آب و هوای کشور اغلب آنقدر مطلوب هست که پیاده روی را فرح بخش تر بکند.  مردم کرواسی بسیار مهمان نواز هستند و به همین دلیل به راحتی می توانید  برای گردش در کوچه پس کوچه های این کشور روی کمک مردم حساب کنید.  اتوبوس های داخلی  به همه جاهای دیدنی گذر می کنند و برای دسترسی به مناطق کمی دورتر می توانید از خطوط 111 اتوبوس استفاده کنید. حتی از راننده می توانید برای دسترسی به خطوط مترو و جاهای دیدنی کمک بگیرید. معمولا جاده های مخصوص پیاده روی مشخص شده اند و محدودیت خاصی برای پیاده روی دیده نشده است ولی اگر مناطقی قابل پیاده روی نباشد معمولا با تابلو تعیین شده است.

زبان کرواسی

زبان مردم کرواسی ، کروات است، یک زبان اسلاوی که بسیار شبیه به زبان مردم صربستان و بوسنی و هرزگوین است. بسیاری از مردم این کشور به راحتی انگلیسی صحبت می کنند  اما زبان آلمانی و ایتالیائی نیز در این کشور طرفداران زیادی دارد.( عمدتا به دلیل اینکه گردشگران خارجی زیادی از ایتالیا و آلمان به این کشور سالیانه سفر می کنند.) مردم مسن تر شاید بتوانند به آلمانی و ایتالیایی کمی صحبت کنند ولی به ندرت می توانند انگلیسی صحبت کنند.  زبان روسی و فرانسوی هم در این کشور تکلم می شود .

مناطق دیدنی

کرواسی تاریخ قابل توجهی دارد، واقعیتی که تنها از طریق بازدید از مجموعه های گسترده و سایت های بی نظیر تاریخی و گردشگری این کشور قابل توضیح هستند. اکثر شهرها معمولا یک تا چند مرکز تاریخی با معماری منحصر به فرد دارند. حتی در این بین ، مناطق ساحلی و شهری نیز دارای تفاوت های زیادی در سازه های تاریخی خود هستند.  معروف ترین شهر تاریخی کرواسی دوبرونیک است، نمونه اصلی معماری ساحلی و اثر فوق العاده از زمان های دور در این کشور که البته تنها به دلیل آثار تاریخی اش مشهور نشده است.  حتی زاگرب که یک شهر فوق العاده مدرن است وقتی در آن قدم بزنید و گردش کنید به راحتی متوجه تاریخ پر فراز و نشیب آن خواهید شد.

شهر های مختلف کرواسی هر یک به دلیلی شهره شده اند. در سراسر کشور مکان های فرهنگی و دیدنی و بکر زیادی وجود دارد که ارزش دیدن و گذاشتن زمان را دارد. کرواسی 7 سایت ثبت شده و محافظت شده در یونسکو دارد ، 8 پارک ملی فوق العاده دیدنی  و 10 پارک طبیعی در مناطق مختلف دارد.  در مجموع در کشور 444 منطقه حفاظت شده وجود دارد. دریای زیبای آدریاتیک  با امتداد 1777 کیلومتری و 1246 جزیره کرواسی را از حیث گردشگری بی نظیر کرده  و باعث شده این کشور یکی از مقاصد رویایی اروپا باشد.

فعالیت های مختلف گردشگری در کرواسی

تفریحات دریایی

قایقرانی راه خوبی برای بازدید از جزایر و سواحل و شبکه های مجمع الجزایری کشور کرواسی است. اکثر قایق های تفریحی جزایر مختلف این کشور با عبور از مناطق دیدنی لذت گردش دریایی را برای بازدید کنندگان بیشتر می کنند. بهتر است اگر برای اولین بار به کرواسی می روید از قایق های عمومی تر برای گردش استفاده کنید هر چند می توانید قایق کرایه کرده و خودتان از همه مناطق بازدید کنید.

اجاره یک کشتی و یا قایق گردشگری با پرداخت 50 درصد در ابتدا و 50 درصد هزینه در هنگام تحویل قایق انجام می شود. قبل از اینکه قایق را کرایه کنید حتما منشور قانونی آن را مطالعه کنید تا اطمینان یابید از شرکت مناسبی قایق را کرایه کرده اید. ضمنا در نظر داشته باشید در صورت لغو رزرو قایق ممکن است 50 درصدی که برای رزرو پرداخت کرده اید را از دست بدهید.

برای گردش در دریا حتما مقداری خوراکی به همراه داشته باشید تا در صورت بازدید از جزایر و طوفانی شدن دریا و الزام به اقامت تا ارام شدن شرایط چیزی برای خوردن داشته باشید زیرا هوای دریا غیر قابل پیش بینی است. شما می توانید یک ماریا کرایه کنید و یا یک قایق بادبانی مخصوص سفر دریایی .

طبیعت گردی در کرواسی

کرواسی اولین کشور اروپایی بود که مفهوم استراحتگاه های تجاری در طبیعت را گسترش داد. طبق آمارها بالغ بر 15 درصد از گردشگران این کشور به منظور طبیعت گردی و استراحت در طبیعت ساحلی ، کرواسی را انتخاب می کنند. ( بیش از یک میلیون گردشگر در سال) . بیشتر از 20 استراحتگاه رسمی طبیعی و تعدادبسیار زیادی از سواحل طبیعی و آزاد بصورت غیر رسمی در کرواسی برای علاقمندان به استراحتگاه های طبیعی ساحلی وجود دارد. برخی از این مناطق گردشگری طبیعی ساحلی متعلق به دولت های مختلف و یا دولتمردان است. بنابر این شما احتمالا در هر یک از شهر های ساحلی کرواسی به راحتی به یکی از این طبیعت های ساحلی دست خواهید یافت. سواحل ترکیب شده با طبیعت در مرواسی FKK خوانده می شوند.

محبوب ترین مکان های ساحلی طبیعی کرواسی پولا (Pula) ، هوار(Hvar) و راب(Rab) می باشند.

گردشگری پزشکی

کرواسی به تدریج به مکانی بسیار محبوب در بین گردشگران پزشکی تبدیل می شود.  تعدادی از جراحی های دندان تخصصی بر روی بازدید کنندگان و گردشگران خارجی توسط جراحان با سابقه انجام شده است. دندانپزشکان کرواسی 5 سال سابقه تحصیلات عالیه در بهترین مراکز دانشگاهی در زاگرب و یا ریجکا را دارند.  این کشور اقدامات لازم برای هماهنگی هر چه بیشتر با  استاندارد های اتحادیه اروپا را در دستور کار خود دارد تا بتواند به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا باشد.

امکانات فوق العاده زندگی و گردشگری برای افراد ناتوان

شاید به اندازه برخی از بهترین کشور ها دنیا نتوان امکانات حال حاضر کرواسی را برای افراد نا توان بر شمرد ولی این کشور  امکانات و ویژگی های بسیار زیادی را برای افراد دارای نا توانی جسمی و ذهنی فراهم نموده مانند ایجاد مکان ها و اردوگاه های خاص و یا سواحل با امکانات ویژه برای معلولین و امکان دسترسی به تجهیزات و صندلی های چرخدار مناسب .

فانونس دریایی

فانوس دریایی یک امکان گردشگری فوق العاده در کرواسی است. فانوس دریایی در واقع همان چراغ دریایی یا همان فانوس دریایی است ولی در سواحل کرواسی از این چراغ و یا فانوس به منظور دیگری استفاده می شود.  دولت کرواسی با تعبیه این فانوس ها در سواحل بکر و متروکه و در اختیار قرار دادن قایق ها و کشتی های کوچک به گردشگران این امکان را می دهد تا در دل دریا خود را با استفاده از این چراغ گم کنند و خارج از هیاهوی زندگی روزمره و مشکلات دنیوی در گوشه ای دنج از دریا و به دور از هر ادم و تشکیلاتی ساعاتی را سپری کنید.گاهی اوقات واقعا بهترین راه برای آرام شدن و به آرامش رسیدن این است که در محیطی تا این اندازه آرام و بصورت تعطیلاتی رابینسون کروزو ای به ذهن خود استراحت بدهیم.

کرواسی در گوشه و کنار کشور خود 11 ساحل به این شکل فراهم نموده که عبارتند از ساوودریجا، ایوان، ار تی زاب،  اس وی ،پورر، ولی رت، پتار، ساساک، پلوچیکا، استروگا و پالوگروژا

پول کرواسی

پول رسمی کرواسی کونا (Kuna) است که با حرف اختصادری “KN” نشان داده می شود . (ISO code: HRK).  هر چند در این کشور بسیاری از فروشندگان و صاحبین کسب و کار واحد پول یورو را می پذیرند ولی قانونا این واحد پول در کرواسی رسمیت ندارد و تنها به دلیل سهولت در موضوع مبادله پذیرفته می شود. شما به راحتی می تواندی با مراجعه به بانک های محلی و یا صرافی ها و ادارات ارز کرواسی واحد پول خود را به یورو و یا برعکس تبدیل نمایید.

هر چند در کرواسی قیمت ها و هزینه های زندگی 10 تا 20 درصد از سایر کشور های اروپایی ارزان تر است ولی برای  موضوع گردشگری و مقاصد گردشگری دقیقا برعکس است و باید هزینه های بیشتری برای این مقاصد پرداخت کنید.

دستگاه خود پرداز

خودپرداز ها در کرواسی بسیار رسمی و شناخته شده اند و در همه جا در دسترس می باشند. این دستگاه های خود پرداز تمامی کارت های بانکی اروپایی، کارت های اعتباری، مستر کارت ها، داینرز کلاب ها، ویزا ها و کارت های اعتباری امریکایی را قبول می کنند. تنها کافی است قبل از استفاده از دستگاه انواع کارت هایی را ان دستگاه قبول می کند را بر روی ان نگاهی بیندازید.

دریافت مالیات بر ارزش افزوده اضافی بر روی هزینه ها

در صورتیکه شما به عنوان یک مسافر وارد کشور کرواسی بشوید و در این کشور اقدام به خرید کالا و یا جنسی بکنید نباید هزینه مالیات بر ارزش افزوده از شما اتخاذ شود. به همین دلیل در صورتیکه کالایی را خریداری نمودید می توانید با دریافت فاکتور از فروشنده و به هنگام خروج از کشور اضافه مبلغ پرداختی خود را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از گمرک این کشور دریافت نمایید. فروشندگان کالا در کرواسی معمولا دارای فرمی به نام  PDV-P هستند که شما می توانید در هنگام خرید از آنها مطالبه نمایید. این فرم اضافه ارزش پرداختی شما را تعیین می کند تا به راحتی بتوانید این میزان را دریافت نموده و یا هنگام خرید به فروشنده پرداخت نکنید.

در صورتیکه این هزینه همان موقع پرداخت نشود با دریافت شماره حسابی از شما ظرف مدت 15 روز به حساب شما این پول واریز خواهد شد. در این کشور به دلیل تبعیت از سیستم جهانی و یا تجارت جهانی می توانید در بسیاری از مناطق بدون پرداخت هزینه های مربوطه به مالیات اجناس مورد نظر خود را خریداری نمایید. مانند فرودگاه ها و مراکز خرید بین المللی این کشور.

لوازم آرایشی خود را از کرواسی خریداری نمایید.

مواد تشکیل دهنده مورد استفاده در لوازم آرایشی طبیعی مانند روغن زیتون و انواع گیاهان خاص این محصولات در کرواسی به وفور رشد می کنند. به همین دلیل در مقایسه با سایر محصولات لوازم آرایشی در  سایر نقاط جهان ، ارزش خرید محصولات آرایشی و بهداشتی و همچنین محصولات مرتبط به دلیل طبیعی بودن بسیار بالا است.

تولید کنندگان لوازم آرایشی در کرواسی زیاد هستند و همه این تولیدی ها با استفاده از منابع طبیعی و بدون استفاده از مواد شیمیایی محصولات آرایشی از جمله صابون آلوئه ورا، نمک های حمام، کرم های بدن و … را تولید می کنند. از جمله مواد تشکیل دهنده این محصولات می توان به روغن بادام، روغن زیتون، شیر بز، نارنج، دارچین ، رزماری، اسطوخودوس، جلبک دریایی و … اشاره نمود.

تولید و طراحی صنعت پوشاک در کرواسی

شاید برای شما جالب باشد که بدانید بسیاری از متخصصین و طراحان بزرگ صنعت پوشاک اهل کشور کرواسی هستند. . وسنا میلکوویک از جمله مشهور ترین طراحان لباس در کرواسی است که محصولات معتبر کروات را به بازار های جهانی معرفی کرده است. او مالک تولیدی پوشاک انتو بوتیک مارا است.

ناتاشا میهالسژین و مارتینا و همچینین وردولژاک رونیلوویک دو طراح مشهور زن لباس در کرواسی هستند  که لباس های طراحی این دو زن در بزرگترین فروشگاه ها فروخته می شوند.

یا شرکت اسکای نبو یک خانه مد به تمام معنا است که به روز ترین و زیباترین لباس ها را طراحی می کند.

غذا در کرواسی

غذاهای کروات طیف وسیعی دارند و سخت می شود ریشه اصلی آنها را تشخیص داد.  مثلا در مناطق شرقی این کشور سوسیس تند مانند کولن و کولنووا طرفدار زیاد دارد. یا کوباناک (خورش شاپر) نوعی خورش با ترکیب چند قطعه گوشت با پاپی و فلفل قرمز تند است.  در هرواتسکو زاگورج (Hrvatsko Zagorje) ماکارانی پر پنیر  به نام شتروکلی (Štrukli) خیلی مشهور است. کروات ها روغن را دوست دارند  و در فیروزکا می توانید مرغوب ترین آنها را همیشه پیدا کنید.  در مناطق کوهستانی  لیکا و گورسکی کوتار  وعده های غذایی با قارچ، انواع توت و گوشت وحشی زیاد طبخ می شود.

مناطق ساحلی به خاطر غذاهای بسیار تند و سوپ های خاصش معروف هستند. غذاهایی که اغلب با ماهی تازه و سایر محصولات دریایی پخته می شوند ( کالماری، هشت پا، خرچنگ ، چنچر) . این نوع غذاها را نباید از دست بدهید. جالب اینجا است که اغلب این غذاها با محصولات دریایی و ماهی هایی که از همان ساحل و توسط ماهیگیران صید شده درست می شوند.

در هنگام مراجعه به بازار ها و رستوران های کرواسی نمی توان فقط انتظار غذاهای سنتی و اصیل کروات را داشت. در این کشور انواع همبرگرها و غذاهای سایر کشور های اروپایی و غیر اروپایی دیگر هم یافت می شود. مثلا بورک نوعی غذا به جا مانده از امپراطوری عثمانی در این کشور است .

دسرها و پیش غذاهایی فراوانی هم در کرواسی یافت  می شود. احتمالا معروف ترین آنها کیک خامه ای کرمنیت است. اما انواع گیبانیکا، تنه و پیتا، کوکی های فلفلی به عنوان پیشینه تاریخی کرواسی هم در این کشور زیاد هستند. این کوکی ها به عنوان سنت و سوغات کرواسی هم شناخته می شوند.

به عقیده مردم کرواسی بهترین زیتون در کل دنیا متعلق به آنها است. اغلب تولید کنندگان زیتون و روغن زیتون در دنیا شناخته شده و برند محسوب می شوند و جوایز زیادی هم دریافت کرده اند.  سعی کنید روغن زیتون را از ایسترا خریداری نمایید هر چند روغن زیتون دالماتیا هم واقعا مرغوب است. همه انواع مارک ها و برند های زیتون را می توانید از همه فروشگاه های مواد غذایی در این کشور خریداری نمایید. قبل از اینکه به سراغ خرید بروید باید مارک مورد نظر خودرا شناسایی کرده باشید و انتظار نداشته باشید فروشنده به عنوان کارشناس به شما پیشنهاداتی داشته باشد.

روغن زیتون  یک ماده غیر قابل جایگزین در غذاهای ساحلی کرواسی است. اما معمولا رستوران های ارزان قیمت از روغن زیتون مرغوب استفاده نمی کنند به همین دلیل باید در انتخاب خود دقت کنید.

نوشیدنی های کرواسی

به غیر از نوشیدنی های الکلی که در کرواسی همانند سایر کشور های غیر اسلامی تولید، سرو و مصرف می شود و ترکیبات گیاهی و غیر گیاهی در این نوشیدنی ها دیده می شود ، نوشیدنی های غیر الکلی پر طرفدار زیادی هم در کرواسی وجود دارد که باب میل ما ایرانی ها است.

آب معدنی ، آب میوه های تازه، قهوه ( اسپرسو، ترکی و فوری) چایی،نوشیدنی های ویتامینه، دوغ و سایر آشامیدنی های دیگر را می توان به وفور در این کشور یافت. در کرواسی گاها با آب میوه ای به نام ساکورود مواجه خواهید شد که از گلبرگ تهیه می شود و به آب میوه قاره ای شهرت دارد. و یا در ایستریا نوشیدنی به نام پاشارتا وجود داردکه رنگی قرمز روشن دارد و با عصاره گیاهان تهیه می شود و طعمی شیرین و نشاط اور دارد.  و یا در برخی از نقاطاستان ایتریل و در مناطق جنوبی  نوعی نوشیدنی به نام اسمیزکا دیده می شود که یک نوشیدنی غیر الکلی تهیه شده از توت و درخت میوه درخت کاج است. این نوشیدنی کمی ترش مزه است ولی بسیار نشاط اور است.

در کرواسی قانونا فروش نوشیدنی های الکلی به غیر افراد زیر 18 سال آزاد است و با افرادی که این نوشیدنی ها را به سنین کمتر از 18 سال به فروش برسانند برخورد قانونی می شود.

اسکان و مراکز اقامتی در کرواسی

در کرواسی عمدتا 6 نوع اسکان وجود دارد:

  • آپارتمان نشینی
  • هتل های خصوصی کوچک
  • هتل های دو و سه ستاره برای گردشگران با سطح درامد متوسط
  • هتل های لوکس و 5 ستاره برای گردشگران دارای شرایط مالی خوب
  • جزایر فانوس و یا سواحلی که در آن امکان اقامت های ساحلی فراهم شده
  • جزایر خصوصی

شرایط کار در کرواسی

کرواسی به دلیل تعاملات و تفاهمات بین المللی با بسیاری از شرکت ها و سازمان های بین المللی در سراسر جهان هر ساله پذیرای گروه های زیادی از داوطلبان برای ارائه آموزش ها و یا گذراندن دوره های کشاورزی، توسعه مدنی، آموزش های خصوصی ، دامداری نوین  و … می باشد. حتی در این کشور این آموزش ها در سطوح پایین تر برای کشاورزان، دامداران و مردم عادی و روستایی هم توسط افراد غیر نظامی، گروه های اجتماعی و داوطلبان مردمی داخلی خود کرواسی نیز برگزار می شود تا شرایط زندگی انها بهبود داده شود.

متقاضیان به کار در هر یک از صنایع و خدمات کرواسی باید ویزیا کار در این کشور را پس از یافتن فرصت شغلی مرود نظر درخواست نمایند.

در هنگام مسافرت به کرواسی برای ایمنی بیشتر نکات زیر را در نظر داشته باشید

در طول تابستان حتما از کرم های ضد آفتاب  مناسب استفاده کنید تا از آفتاب سوختگی در امان باشید. هیچ سوراخ ازون مجزایی در کرواسی وجود ندارد و خورشید خیلی سوزانده نیست ولی در مناطق ساحلی آفتاب زیاد پوست ار اذیت می کند. اما اگر در شرای آفتابی قرار گرفتید و کرم ضد آفتاب به همراه نداشتید حتما فورا آفتاب را  ترک کنید و مقدار زیادی مایعات بنوشید و به پوست خود آبرسانی کنید. مردم محلی عموما استفاده از ماست سرد را بر روی پوست توصیه می کنند.پ

شماره 112 شماره اضطراری کرواسی است . این شماره مسئول اعزام تمامی خدمات اورژانسی مانند آتش نشانی، پلیس، آمبولانس، گروه های نجات و … می باشد.

در برخی از مناطق کرواسی بخصوص مناطق معدنی مین گذاری های تا سال 1995 می شد. این موضوع در حال حاضر منتفی شده ولی با این وجود باید در نظر داشته باشید که هر کجا علائم خطر دیدید فورا انجا را ترک کنید هر چند پاکسازی های اصولی انجام شده است. البته می توان با اطمینان گفت که دیگر با این مناطق رو به رو نخواهید شد.

در نظر داشته باشید برخی از مناطق کرواسی باد خیز و مستعد طوفان های شدید است تا جایی که در برخی از این مناطق باد تا سرعت 200 کیلومتر در ساعت سرعت دارد و به راحتی می تواند یک کامیون را  از جای خود بلند کند. با توجه به پیش بینی های سازمان هوا شناسی در روز هایی که باید جریان دارد به دریا نزدیک نشوید و یا در صورتیکه در ساحل بودید و باد شروع به وزیدن کرد پیشنهاد می کنیم فورا به خانه بازگردید. تصادفات زیادی هر ساله به دلیل باد رخ می دهد و قایق های زیادی حتی از مردم بومی غرق می شوند.
مراجعه به باشگاه های شبانه را اصلا توصیه نمی کنیم. این باشگاه ها اغلب توسط افرادی غیر مجاز مدیریت می شوند و هزینه های زیادی در این باشگاه ها از مشتریان بخصوص خارجی دریافت می شود. حتی در مناطق عمومی و شلوغ بهتر است مراقب وسایل شخصی خود باشید زیرا هر چند کشور کرواسی کشور امنی است و با متخلفین به شدت برخورد می شود ولی سوابق جیب بری در این کشور زیاد دیده شده است.

برای اینکه در کرواسی سلامت خودر ا حفظ کنید به موارد زیر توجه داشته باشید.

البته منظور این نیست که باید برای ورود به کرواسی واکسیناسیون خاصی شوید .خیر. در مناطق ساحلی و مرطوب وجود کنه و پشه و بیماری های انسفالیت و لایم محال نیست و این موضوع برای کرواسی هم محدودیتی ندارد بخصوص اینکه یکی از تفریحات گردشگران در کرواسی پیاده روی و قدم زدن و استراحت در سواحل این کشور می باشد. مطابق با امار هر 3 عدد کنه به راحتی می توانند ناقل بیش از 1000 نوع ویروس باشند.

در سواحل دریا بخصوص در شهری مانن اسلاوونیا  و اطراف کوپاچی ریت  پوشیدن آستین بلند برای رهایی از نیش حشرات توصیه می شود.

آب شیرین در کرواسی کاملا ایمن است و حتی به ادعای برخی در بیشتر مناطق بهترین آب جهان را دارد. اما با این حال بهتر است از آب های معدنی و بطری های آب مشهور استفاده کنید. محبوب ترین این بطری های آب جانا و جامنیکا هستند که چندین بار به عنوان بهترین آب شرب دنیا انتخاب شده اند.

در اغلب روستاهای کرواسی نوعی شراب خانگی تهیه و به بازار عرضه می شود  و به عنوان سوغات و یک نوشیدنی محلی مورد استفاده بسیاری قرار می گیرد. اما توصیه می کنیم اگر به دنبال ناراحتی های معده و گوارشی نیستید از خرید و خوردن ان اجتناب کنید.

احترامات

به طور کلی اقوام زیادی در کر.اسی با هم زندگی می کنند و حتی در سال 1990 میان این قبایل درگیری هایی هم رخ داد. اما با این وجود امنیت کلی در کرواسی فراهم است و مردم با هم در صلح زندگی آرامی دارند . اکثر مردم کرواسی بحث های سیاسی می کنند.

مردم کرواسی کشور خود را به عنوان یک کشور مدیترانه ای و اروپای مرکزی توصیف می کنند وبنابر این بهتر است به این موضوع احترام بگذارید هر چند از نظر جغرافیایی اینگونه نباشد. تنها جنوب کشور کرواسی در بالکن اروپایی و اروپای مرکزی است و مناطق شمالی این کشور خارج از این محدوده هستند ولی در کل مردم کرواسی ترجیح می دهند مرتبط با اروپای مرکزی دیده شوند.

هر چه مردم مسن تر در این کشور با ملاحظه و محتاط هستند، نسل جوان پر شور و بی پروا هستند و محبت زیادی به همدیگر نشان می دهند.

در هنگام رانندگی رعایت سرعت مجاز بخصوص در مناطق روستایی را داشته باشید. اگر راننده ای  به شما اجازه عبور داد تکان دادن دست به عنوان تشکر عادی است.

اکثر رکوات ها در جواب تشکر شما با عباراتی همچون مهم نیست و یا به هیچ عنوان جواب شما را می دهند که معدل انگلیسی ان می شود اصلا حرفش را نزن.

ارتباطات

در کرواسی از سیستم GSM 900/1800 بریا تلفن های همراه استفاده می شود. سه سرویس دهنده مهم این کشور عبارتند از T-Mobile ، Vip و Tele2 که غالب مناطق کشور یعنی بیش از 98 درصد زا همه مناطق کشور را پوشش می دهند. سیم کارت های تبلیغاتی در کرواسی زیاد است و حتی در خیابان ممکن است کسی به شما یک سیم کارت بدهد که دلیل آن هم استفاده از تکنیک های تبلیغاتی برای برخی از فروشندگان است. سیم کارت های کرواسی اعتباری هستند و اغلب در هر بار شارژ 20 کیلوبات شارژ می شوند. در دفاتر پست، فروشگاه های تلفن و حتی سوپر مارکت ها هم می توانید شارژ سیم کارت خریداری نمایید.

جایگزین مناسب برای تلفن های همراه استفاده از کارت های تلفن عمومی است که در کیوسک های خاص و دفاتر پست فروخته می شوند. Dencal و Hitme  دو شرکت ارائه دهنده این کارت ها هستند. تمامی مناطق  کرواسی دارای یک پیش شماره ثابت هستند که پس از شماره گیری این پیش شماره باید شماره اصلی گرفته شود.

اینترنت

ADSL  در کشور کرواسی بسیار مرسوم است. برای هر ماه 4 مگابایت  بدون محدودیت دانلود در اختیار مشتریان قرار می گیرد. T-Com مشهورترین شرکت خدمات ADSL در کرواسی است. خطوط ADSL در تمامی مناطق کشور با پهنای باند بسیار زیاد و  سرعت و قیمت های متفاوت وجود دارد.

کافی نت نیز در همه مناطق کرواسی به وفور وجود دارد . آنها عموما ارزان و در دسترس هستند. حتی در برخی زا مناطق این کشور می توانید به WI-FI رایگان دسترسی داشته باشید مانند کافه ها، رستوران ها، هتل ها، برخی کتابخانه های، برخی مدارس و یا کالج ها و … . معمولا نت ورک های نا ایمن در این کشور دیده نمی شوند.

خدمات پستی

خدمات پستی در کرواسی به طور قابل اعتمادی انجام می شود. هر شهر و روستایی برای خود یک دفتر پستی دارد  و به راحتی خدمات ارائه انواع پست را به شما ارائه می کنند.

تلویزیون، رادیو و رسانه های چاپی

HRT تلویزیوم عمومی کرواسی با چهار شبکه فعال است . دو شبکه خصوص RTL  و  NOVA TV هم شبکه های خود را در این کشور دارند.فیلم و سریال های خارجی به روز و با زیر نویس کروات و زبان اصلی در این کشور نمایش داده می شوند.

ایستگاه های رادیویی HRT-HR 2 ، Otvoreni و Totalni هستند . تمامی رویداد ها و گزارشات بصورت لحظه ای و انلاین در این ایستگاه ها گزارش می شوند.

به غیر از روزنامه ها و مجلات محلی دولتی و خصوصی کروات روزنامه ها و مجلات کشور های آلمان، اتریش، ایتالیا، فرانسه، انگلستان، روسیه، اسلوونی، صربستان و دیگر کشورها هم در کرواسی فروخته می شود و همگی به تاریخ و روزانه در کل کشور پخش می شوند.

کرواسی با تاریخی غنی و فرهنگی اصیل در کنار سواحل زیبا و خیره کننده به عنوان جواهر اروپای شرقی شهرت دارد. داشتن اقامت و گردشی بی نظیر هدیه ای است که می توانید با یک برنامه مناسب در این کشور داشته باشید. اگر قصد اقامت، تحصیل، سرمایه گذاری و یا مسافرت به کرواسی را دارید بهتر است با برنامه  و اقدامات مورد نیاز خود را به موسسه حقوقی بین المللی سیاحتگران ساحل آفتاب واگذار و از تخصص مشاوران و کارشناسان ما بهره مند شوید.

کروواسی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]
تلگرام
واتساپ
ایمیل

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.